İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili CHP'ye geri döndü

Partisinden istifa ederek seçimlere girebilmesi için İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili, İYİ Parti'nin seçimlere girmesinin önünde engel kalmamasının ardından CHP'ye geri döndü.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel, CHP’den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin tekrar CHP’ye geçmesini duyurmak için TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin tekrar CHP'ye geçmesine ilişkin, “Onbeşliler artık yuvada. Görevleri tamam. ‘Söz konusu adalet, demokrasi, güçlü bir Türkiye, vatan ise gerisi teferruattır’ diyen 15 arkadaşımız görevlerini irin yaparak gönül huzuruyla bugün partimize dönüyorlar" dedi.

Özkoç sözlerini şöyle sürdürdü:

"İYİ partinin seçimlere girmemesi için 24 haziranı baskın seçimi çeken iktidara karşı CHP ve 15 milletvekili arkadaşım adalet, eşitlik, demokrasi için görevini yerine getirmişlerdir. 22 nisan 2018de iyi partiye geçen arkadaşlarımız bugün istifalarını hem İYİ Parti'ye hem de meclis başkanlığına vereceklerdir. Bugün arkadaşlarımız partimize üyelik başurularını ve milletvekilliği başvurularını yapacaklardır."

ÖZGÜR ÖZEL TEBRİK EDİP ALINLARINDAN ÖPTÜ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 15 milletvekilini tebrik ederek şunları söyledi:

"22 Nisan Pazar günü karşınızdaydık. Arkadaşlarımız Türkiye siyaset tarihine geçecek kararı uygulamak üzere adım attılar. Giderlerken dönüşleri konuşuldu. 15 arkadaşımızın yaptığı bu büyük fedakârlık kamuoyunda büyük fedakarlık ve taktirle karşılandı. İYİ Partinin çeşitli oyunlarla seçim dışında bırakılmasına tepki gösteren adalet duygusuna sahip olan 80 milyon tarafından taktirle karşılandı. Artık kamuoyunun gönlünden geçen tüm partilerin seçime girebildiği ve artık sarayın planlarının alt üst olduğu bir sürecin önemli bir kilometre taşını buraya kokuyoruz. Gittikleri gibi dönmüyorlar. Görev tamam. Arkadaşlarımız yuvaya dönüyorlar. Bütün Türkiye görev tamam onbeşliler yuvada diyebilecek. Kendilerini ayrı ayrı alınlarından öpüyoruz. Tarih onları bu kutlu görevle anacak."

İŞTE O 15 İSİM

"Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş."

Etiketler
İYİ Parti Milletvekili Seçim