CHP Milletvekili Gürsel Tekin'den bebek bezi ürünleri için kanun teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bebek bezi ürünlerinde vergi oranının düşürülmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin'den bebek bezi ürünleri için kanun teklifi

Tekin, " Bebek bezlerindeki yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 1 'e çekilerek bebekli ailelerin bütçesinde bir hafiflemeye imkan tanınmalı “dedi.

Kanun teklifinde, bebek bezi ürünlerinden şu anda yüzde 18 oranında vergi alındığı belirtildi ve bu oranın düşürülmesi istendi.

Annelerin sesine kulak verin

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bebek bezi ürünlerinde vergi oranının düşürülmesi için kanun teklifi verdi. Tekin, " Bebek bezlerindeki yüzde 18'lik KDV aşağılara çekilerek bebekli ailelerin bütçesinde bir hafiflemeye imkân tanınmalı “dedi.

Kanun teklifinde, bebek bezi ürünlerinden şu anda yüzde 18 oranında vergi alındığı belirtildi ve bu oranın düşürülmesi istendi.

Tekin, “ekonomik kriz ve zamlar bebek sahibi aileleri zor durumda bıraktı. Fiyatı en çok artan ürünlerden biri de milyonlarca yurttaşı doğrudan ilgilendiren ve çocuklu aileler için temel ihtiyaç maddesi olan bebek bezleri oldu. CHP’li vekil, Avrupa’nın pek çok ülkesinde bebek bezi ürünlerinden çok düşük oranlarda vergi alındığını ifade etti.

Tekin, teklifinde şu bilgilere yer verdi:

Türkiye'de her yıl 1 milyon 200 binden fazla bebek dünyaya "merhaba" diyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye'de 0-3 yaş arası bebek ve çocuk sayısı 5milyonun üzerinde. Yeni doğan bebeklerin aylık bakım masrafları ortalama 725 lirayı buluyor.

Alışveriş çılgınlığının yaşandığı geçen hafta en çok satılan ürünlerin başında bebek bezi geldi. Bebek bezi fiyatları son 6 ayda adet bazında % 120 artış gösterdi. Âdeti 50 kuruşken şu an da 1.20 liraya satılıyor. 3 çocuk yapmayı hedef gösteren iktidar, bu fiyat üzerinden üstüne bebek bezinden % 18 KDV istiyor. Pırlanta ve elmastan sıfır KDV alınırken bebek bezinden fahiş katma değer vergisi alınması adil bir uygulama değildir. Asgari ücretle çalışan bir işçi 3 bebeğine günlük 5 adet bezden 18 TL sadece bebek bezi masrafını ( aylık 540 TL) nasıl karşılasın?

Bebek bezlerindeki yüzde 18'lik KDV aşağılara çekilerek bebekli ailelerin bütçesinde bir hafiflemeye imkân tanınmalı. Bebeklerin zorunlu ihtiyacında KDV % 1 indirilmedir.

Etiketler
Gürsel Tekin Milletvekili Vergi