Avatar 2 setinden 'ana geminin' fotoğrafı paylaşıldı

Avatar 2’nin 2019’daki son set gününden hayranları heyecanlandıran bir fotoğraf paylaşıldı.

Avatar 2 setinden 'ana geminin' fotoğrafı paylaşıldı

2009’da gösterime giren James Cameron’ın Avatar’ı bir gişe rekortmeni ve büyük bir teknik başarıydı. Film üç Oscar ödülü almış ve Cameron hikayeyi birkaç devam filmiyle sürdürme niyetini açıklamıştı.

Independent Türkçe'nin çevirisine göre, fakat Disney-Fox anlaşması ve yapımın gerektirdiği özel efekt yoğunluğu devam filmlerinin gösterim tarihlerinin çok kez ertelenmesine neden oldu.

Mevcut durumda Avatar 2 Aralık 2021’de, (şimdilik) final filmi olarak belirlenmiş 5. filmse 2027’de gösterime girecek.

İlk filmdeki karakterleri tekrar göreceğimiz bilgisi dışında Avatar devam filmleriyle ilgili pek az detay biliniyor.

Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Giovanni Ribisi ve Sigourney Weaver’ın oyuncu kadrosunda bulunacakları teyit edildi. Seriye yeni katılacak oyuncular arasında Kate Winslet, Michelle Yeoh, Jemaine Clement ve Edie Falco var.

Filmin çekim aşaması bu yıl için tamamlandı ve Avatar resmi Twitter hesabı şimdiye kadarki çalışmalardan bir görüntü paylaştı.

Avatar 2 setinden 'ana geminin' fotoğrafı paylaşıldı - Resim : 1

Görsel, Sea Dragon isimli geminin arka tarafındaki havuzlu güvertesini içeriyor. Paylaşımda Sea Dragon’un “devam filmlerinde yer alacak bir dizi diğer deniz aracını taşıyan bir ana gemi” olduğu söyleniyor.

Görselin açısı ve konumlanışından ötürü Sea Dragon’la ilgili fazla detay öğrenmek çok mümkün görünmüyor. Ana gemi statüsü göz önüne alınırsa Sea Dragon özel efekt pekiştirmesi görecek ve beyaz perdede muhtemelen çok daha büyük görünecek.

Öte yandan büyük bütçeli filmlerin neredeyse tamamen özel efekt setleri kullandığı düşünüldüğünde pratik set olarak bu kurulum iyi görünüyor. Cameron en çok olağanüstü görselleriyle biliniyor ve Avatar 2 muhakkak bunlardan çok sayıda içerecek.

Avatar 2’nin önünde daha epey bir yol var ama hikayeyle ilgili detaylar muhtemelen önümüzdeki sene belirmeye başlar.

Avatar serisiyle ilgili izleyici fikirleri bölünmüş durumda, bazı kişiler heyecanlarını dile getirirken diğerleri serinin neden 5 filme ihtiyacı olduğunu anlamadıklarını söylüyor.

Bu fikirler filmin yapımında çalışanların da aklında gibi görünüyor. Asıl soru izleyicinin, ilk çıkışından 12 yıl sonra gelecek bir devam filmiyle nasıl etkileşim içine gireceği.

Serinin halkla ilişkiler birimi ilgiyi arttırmak için akıllıca bir hamleyle Avatar 2’den parçalar göstermeye başladı.

Tabii ilk fragman gelene kadar işler netleşmeyecek ve fragman da muhtemelen daha uzunca bir süre yayınlanmayacak.

O zamana kadar Avatar 2’yle Pandora’ya dönmek için sabırsızlanan hayranların sahne arkası görüntüleri için gözlerini dört açması gerekiyor.

Avatar serisi için belirlenen tarihler şöyle:

- Avatar 2 gösterim tarihi: 17 Aralık 2021

- Avatar 3 gösterim tarihi: 22 Aralık 2023

- Avatar 4 gösterim tarihi: 19 Aralık 2025

- Avatar 5 gösterim tarihi: 17 Aralık 2027