Şili'li kadınlardan Daniela Carrasco için danslı protesto

Şili’de kadınlar, eylemlerde gözaltına alındıktan sonra işkence edilerek öldürülen pandomim sanatçısı Daniela Carrasco için protesto gösterisi düzenledi.

Gözlerini siyah bir bantla bağlayan kadınlar, dans edip marş söyledi. 'Cezamız senin görmediğin şiddettir' diyen kadınlar, işkence edilerek öldürülen ve cansız bedeni sokakta asılı halde bulunan pandomim sanatçısı Daniela Carrasco için adalet istedi.

T24'te yer alan habere göre, Şili'de büyük bir destek gören protesto gösterilerine dünyanın farklı ülkelerinde de sosyal medya hesaplarından destek yağdı. Kadınlara yönelik her türlü şiddetin dans performansıyla protesto edildiği gösterinin videosunu gazeteci Zekine Türkeri Türkçe'ye çevirdi. Türkeri'nin paylaştığı video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Ne Olmuştu?

Şili’de 6 Ekim’de toplu taşıma ücretlerine yapılan zam ile başlayan eylemler ülke geneline yayılmıştı. Eylemler sırasında giydiği palyaço kıyafetiyle protestoların simgesi haline gelen pandomim sanatçısı Daniela Carrasco, 19 Ekim’de polislerce gözaltına alınmıştı. Carrasco’nun cansız bedeni 20 Ekim günü Santiago’nun güneyindeki André Jarlan parkı yanındaki Pedro Aguirre Cerda belediye binasının demirlerine asılı halde bulundu. Carrasco’nun işkence ve tecavüze maruz bırakılıp sonra öldürüldüğü iddia edildi ancak otopsi raporu kamuoyuna açıklanmadı.

Etiketler
Gözaltı Şili