Çiğdem Toker: Susuzluk baş gösterecekse, sorumlusu merkezi hükûmettir

Çiğdem Toker, susuzlukla ilgili İstanbul ve Ankara belediyelerini hedef gösteren Erdoğan'a köşesinden yanıt verdi.

Çiğdem Toker: Susuzluk baş gösterecekse, sorumlusu merkezi hükûmettir

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz grup toplantısında Ankara ve İstanbul’un susuz kalma ihtimaline dikkati çektiğini belirterek, şunları yazdı:

“İstanbul gibi ülke büyüklüğündeki bir metropolün susuz kalma ihtimali, ciddi mesele. Son günlerde devletin en üst makamlarında gündem konusu. Sesi yüksek ve yaygın çıkan iktidar medyasına baktığınızda, sanırsınız ki bu riskin sorumlusu belediyelerdir. Oysa öyle değil. Eğer iki büyük metropolde susuzluk riski baş gösterecekse, bunun sorumlusu merkezi hükûmet yani siyasi iktidar ve onun yönettiği bağlı kuruluşlardır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye bağlı bir kuruluş olan Devlet Su işleri (DSİ), İstanbul'a yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su sağlayacağı iddiasıyla hazırlanıp inşaatına başlanan ve yıllardır kamu kaynaklarından milyarlar harcandığı halde bitmeyen Melen Barajı’nın akıbetını soran Toker, “Bu tehlikeyi önleyecek, sizin defalarca programınıza koyduğunuz Melen Projesi neden bitmedi?” ifadesini kullandı.

Etiketler
Ankara Susuzluk