Boşandığı erkek tarafından katledildi! 'Ölünce mi yardım edeceksiniz?'

Boşandığı erkek tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın önceki son suç duyurusunda, "Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz. Çok mağdurum” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Boşandığı erkek tarafından katledildi! 'Ölünce mi yardım edeceksiniz?'

Eskişehir’de boşandığı erkek tarafından vahşice katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın, son başvurusunda, “Ölünce mi yardım edeceksiniz, çok mağdurum” dediği açığa çıktı.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Arslan’ın suç duyurularına karşın ölmekten kurtulamamasına isyan ettiğini ifade ederek “Sistem azmettirici” dedi.

Eskişehir’de, altı ay önce boşandığı Yalçın Özalpay’ın satırlı saldırısı sonucu katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın cinayetine ilişkin detaylar bir bir açığa çıkıyor.

Arslan’ın Eskişehir Aile Mahkemesi’ne yaptığı son suç duyurusunu CHP Milletvekili Utku Çakırözer açıkladı.

Arslan katledilmeden önceki son suç duyurusunda, “Defalarca şikâyet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz. Çok mağdurum” dedi.

AZMETTİRİCİ SİSTEMİN KENDİSİ

CHP’li Çakırözer, Arslan’ın son suç duyurusunu TBMM Genel Kurulu’nda okuyarak, “Ayşe Arslan’ın görünen katili bellidir ama onu bir türlü korumayan koruma sistemimiz de bu cinayetin ve daha yüzlerce benzerinin azmettiricisidir. Ölümleri gerçekleşince mi yardım edeceğiz onlara? Toprağın altına koyunca mı koruyacağız onları?” diye isyan etti.

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Çakırözer, ilk imzasını attığı ve kadınları koruma sisteminin eksiklerinin belirlenmesi için verdiği Meclis Araştırma önergesine TBMM Genel Kurulu’ndan destek istedi. Çakırözer, “Başka Ayşeleri, Emineleri, Güledaları, Şuleleri ölümden kurtaracak acil önlemleri birlikte alalım, kadınları yaşatalım” diye konuştu. CHP’nin önergesi, AKP ve MHP oyları ile reddedildi.