Arnavutluk'ta depremin ardından OHAL ilan edildi

Arnavutluk'ta meydana gelen 6.3 depremin ardından ülkede ölü sayısı 26'ya yükselirken 1 aylık OHAL ilan edildi.

Arnavutluk'ta depremin ardından OHAL ilan edildi

Arnavutluk’un Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıkta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 26’ya yükseldi.

Ülkede 1 aylık olağanüstü hal ilan edildi.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin 12’sinin Dıraç’tan, 13’ünün Akçahisar’dan (Kruja) ve birinin de Leş (Lezha) şehrinden olduğu kaydedildi.

Ayrıca Thumane ve Dıraç ile çevresindeki köylerde kurulan 148 çadıra 2 bin 150 kişinin yerleştirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Koruma Bakanlığı depremde 8’i ağır 658 kişinin yaralandığını duyurdu.

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamada, dün saat 03.55’te meydana gelen ana depremin ardından aralarında 5 büyüklüğünde olmak üzere 524 artçı sarsıntının meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

GİRİT'TE SARSINTI

Ayrıca Ege Denizi’nin Girit adası açıklarında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’nın geçtiği verilere göre merkez üssü Ege Denizi’nin Girit adası açıklarında saat 10.23’te deprem meydana geldi.

Depremin büyüklüğü 5,9 olarak açıklandı. Sarsıntı yerin 6.4 km altında gerçekleşti. Depremin İzmir’den de hissedildiği öğrenildi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Denizli’de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini de açıkladı. Önceki gün saat 23:03’te meydana gelen depremin merkez üssünün Çardak ilçesi olduğu duyuruldu.

TÜRKİYE'Yİ ETKİLEMEZ

Depremlerin ardından Türkiye’deki fay hatlarının bu etkilenir mi sorusuna dair BirGün’e konuşan Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu, ‘’Bu depremler Türkiye’yi etkilemez. Girit açıklarında meydana gelen deprem Girit’in derinliklerinde gerçekleştiği için Türkiye’yi etkileyecek bir deprem değil.

Bu, Ege’nin Girit civarında gerçekleşen klasik depremlerinden biri. Tarihe bakınca burada büyük depremler olmuş ancak son deprem bu türden bir deprem değil’’ açıklamasında bulundu.

Etiketler