Ankara Büyükşehir Belediyesi kadın muhtarları ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türk kadınlarına muhtar seçilme hakkı verilmesinin 86. yıl dönümünü Türkiye’nin dört bir yanından Başkent’e gelen kadın muhtarlarla kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kadın muhtarları ağırladı

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Kadın Muhtarlar Derneği iş birliğinde Atatürk tarafından Türk kadınlarına muhtar seçilme hakkının verilmesi sebebiyle ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN YOĞUN KATILIM…

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berkay Gökçınar, Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, Türkiye Kadın Muhtarları Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ve çok sayıda kadın muhtar katıldı.

Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen kadın muhtarlar, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ağaçlandırma çalışmalarına katılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın muhtarı olan Gül Esin anısına “Kadın Muhtarlar Derneği Hatıra Ormanı”nı oluşturdu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU…

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, açılışta yaptığı konuşmada Başkent’te gerçekleşen buluşmanın birlik beraberlik adına önemli olduğunun altını çizerek “Atatürk’ümüzün kadınlara muhtar seçilme hakkını vermesinin yıl dönümü ama bunu özel yapan birçok şey var bugün. Türkiye’nin dört bir yanından kadın muhtarlarımız geldi. Başkent’te ilk kez böyle bir buluşma ve kucaklaşma oluyor. Bu ülkemizde herkesin birbirini sevmesi, tanıması ve kucaklaması adına çok önemli.” şeklinde konuştu.

Ağaçlandırma çalışmalarının iklim değişikliği ile mücadelede de önemli bir rolü olduğunu belirten Daire Başkanı Güldaş sözlerine şu şekilde devam etti:

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Yavaş’ın talimatlarıyla bu etkinliği düzenledik. Bundan sonra da bütün ülkede, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımız ve etkinliklerimiz devam edecektir. Hayırlı uğurlu olsun.”

KADIN MUHTARLAR GURURLU…

Ankara Etimesgut Süvari Mahallesi Muhtarı Şule Özçelik etkinlik ile ilgili duygularını “Kadın muhtarları bu şekilde onure ettikleri için Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz. Bizim Ankara’da bir ağacımız var” şeklinde ifade ederken İstanbul Küçükçekmece Atakent Mahallesi Muhtarı Halime Totkanlı ise “Ben öncelikle Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bu güzel etkinlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günün yıl dönümünde hepimiz birer fidan diktik ve fidanlarımız burada büyüyecek. Çocuklarımıza kalacak, bu çok güzel bir şey.” dedi.

“Başkent’te bir dikili ağacın olsun” projesini hayata geçiren ve Gül Esin’nin anısına Kadın Muhtarlar Derneği Hatıra Ormanı’nı oluşturan kadın muhtarlara ağaç dikme etkinliğinde Sanatçı Lara da eşlik etti.

Etiketler
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi Türkiye