Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi: Bu seçimi neden yaptınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada HDP'li 4 belediyeye daha kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi: Bu seçimi neden yaptınız?

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülcan Özer ile Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer'in yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasına tepki gösterdi.

EREN ERDEM

"Eren Erdem FETÖ'yü eleştiren kitap yazdı, nasıl destekleyecek? Kendisini ihbar edene daha az ceza, hiçbir suçu olmayan Eren Erdem 480 gündür hapiste. Bugün aydınlar, yazarlar, avukatlar hapiste. durumu iyi olan parası olan dışarıdalar.

Savcı onlar hakkında soruşturma dahi açamıyor. Buradan HSK'ya seslenmek isterim. Erdoğan'ın avukatları ne zamandan beri hakim, savcı tayin etmeye başladı. Siz o koltuklarda otururken rahatsız olmuyor musunuz?" diyen Kılıçdaroğlu'nun kayyum atamalarına tepki gösterdiği konuşması şöyle:

"Vatandaş gider adayını seçer, kazanan kişi mazbatasını alır koltuğa oturur. Diyarbakır, Mardin bld. başkanları görevlerinden alındı. Yerlerine merkezden kayyum atandı. O zaman bu seçimi neden yaptınız? Bu başkanlara YSK seçime gelebilir dedi, vatandaş bu kişileri seçti, şimdi neden açığa alıyorsun? Suçlular diyorsunuz, neden suçüstü yapmıyorsunuz o zaman? Kimse de size bir şey diyemez.

Demokrasiye aykırıdır bu. Hangi partiden olursa olsun. Biz Ankara, Balıkesir, Bursa büyükşehir görevden alındığında da aynı tepkiyi gösterdik. Demokrasi sadece bizim için değil herkes için olmalı.

Adaletin bu kadar bozulduğu yerde ekonomi dikiş tutmaz. Kimsenin can ve mal güvenliği yoktur Türkiye Cumhuriyeti'nde. Herkesin evi hemen basılabilir, mal varlıklarına el koyulabilir, avukatınız bile hangi gerekçeyle gözaltına alındığınızı öğrenemez. Yıllarca hapiste kalırsınız, sonra "pardon, yanlışlıkla oldu" derler."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu HDP Seçim