Hulusi Akar: ABD ile yıkılmaz bir bağımız var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TRT World Forum 2019'da konuştu.

Hulusi Akar: ABD ile yıkılmaz bir bağımız var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Kongre Merkezi'nde "Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar" ana temasıyla düzenlenen TRT World Forum 2019'da katılımcılara hitap etti.

ABD ile yapılan anlaşmayla 120 saat ara verilen Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "NATO ile bir araya gelerek ortak bir çerçevede hareket etmemiz gerekir" ifadesini kullandı.

Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizim operasyonlarımız NATO'nun operasyonlarını tamamlanmaktadır.

Bazı müttefiklerimiz YPG'yi desteklemeyi başladılar. Bu bizim içim PKK ile eş değerdir. Bir terörist tehdidini öldürmeye çalışıyorsanız bir diğer terörist tehdidi de aynıdır, onu da yok etmeniz gerekir. YPG'nin çok fazla maddi destek aldığını görüyoruz. Her bir silah PKK aracılığıyla veriliyor ve bu silahlar bize doğrultuluyor.

Türkiye'ye göç var. Buradaki demografik yapı değişiyor. Amaç bu bölgede bir güvenli bölge oluşturmaktır. Son olarak da amacımız bu tehdidi ortadan kaldırmaktır. Tek amacımız sınırlarımızı korumaktır.

Hiçbir terörist bizim Kürt kardeşimizi temsil edemez. Son günlerde gördük ki 9 aylık bir bebek trajik bir şekilde öldürüldü. 181 Suriyeli de sınırda yaralandı. PKK'nın terörist saldırılarından dolayı. Bu terörist organizasyonlarının doğasına bakacak olursak bu çok doğal.

(ABD ile Türkiye arasındaki 120 saatlik anlaşma) PKK ve YPG'nin savaş mahallerini terk etmeleri bekleniyordu. Yakından takip ediyoruz. Bu şartlara uyulmasını bekliyoruz. Eğer bu taahhütlere uyulursa Barış Pınarı Harekâtı durdurulacaktır. Aksi halde devam edeceğiz.

200 kadar DEAŞ'lı yakalandı. 300'den fazla DEAŞ'lı da etkisiz hale getirildi.

ABD ile yıkılmaz bir bağımız var. Bu harekât burada Erdoğan'ın vizyonuyla bölgeye barışı getireceğiz ve müttefikliğimizi Amerika ile devam ettireceğiz.

Etiketler
Hulusi Akar TRT