İmamoğlu'ndan sağcı - solcu yorumu: Nasıl görüyorsanız öyleyim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'ndan sağcı - solcu yorumu: Nasıl görüyorsanız öyleyim

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazeteciler Deniz Zeyrek, Nevzat Çiçek ve Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

DEVR-İ SABIK

Devr-i sabık yaratma başka bir psikoloji. O psikolojideki insan böyle oturmaz. Çok net rakam veriyorum. İki üç kalemde İBB yi rahatlamış bir insanım. Siz de şaşıracaksınız? Bu imkan vardı da bize niye sunulmadı diyeceksiniz.

Bir devri kapatmak bir günlük iş. 23 Haziran'da kapandı. Bir devri başlatmak ise 5 yıl ben o 5 yıla talibim. Devr-i sabık yaratmak istesekher gün birinin ismini açıklarız. Bizim üstümüze gelinen meselelere bakın.

Tümüyle 21. Yüzyıl belediyeciliği, yeni nesil belediyeciliği diyebiliriz. Derman belediyeciliği diyebilirsiniz ama 21. Yüzyılın beklentileri farklı. 21. yüzyılın en iyi belediyeciliği İstanbul'da diyebilmek.

İstanbul'un 2019'daki süreci normal bir süreç olmadığı için bir kısım olaylara duyarsız, hiçbir şekilde duyarsız, muhattap kabul etmeyen tutuma bürünmek mümkün değil. Dünyaya bakışıma ters düşer. 23 Haziran yerel seçimin ötesinde bir şeydi.

16 milyon insan demek Türkiye'deki beş kişinin burada yaşaadığını gösteriyor.

Ben burada özellikle bir şey yapmıyorum ki. Diyarbakır'a gidip bir konuya temas etmeliydim. Temas da ettim de. Bir düğüne gidiyordum. Şehit yakınlarına gitmem gerekiyorsa giderim.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Şimdi durduk yere oraya gitmek gibi. 30 büyükşehir belediye başkanı hep beraber gidelim. Annelerin yanında olalım.

PROJE TARTIŞMASI

Ne denmedi ki? Cumhuriyet projesiyim dedim. Bu siyaset anlayışı. Denir böyle şeyler. Denmez arkadaş. Dilimi ısırdığım utandığım tek bir cümlem yok. Ben birine ağır sözleri söylesem bugün de söylerim."

Geçenlerde bir savunma bakanı (eski) ben ekmeğe zam yapmışım, bunun komplo olduğu. Halk ekmeğin kapatılacağı, bunun cumhurbaşkanına komplo olduğunu söyledi. AK Parti'nin genel başkan yardımcısı şu anda. Her gün oyumuz arttı. Yalandı iftiraydı.

SAĞCI - SOLCU

Ben kendime tek bir gün solcu da sağcı da demedim. Nasıl görüyorsanız öyleyim. İdeolojik kavramlar üzerinden toplumun çatışması kavramı bitmiştir.

Sosyal demokrat ruhumu sağ ve sol olarak tanımlamak gerekiyor? 1960'lı yılların kavramları

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Habertürk Türkiye