CHP gençliğinden istismara tepki yürüyüşü!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara tepki göstermek ve farkındalık yaratmak için eylem yaptı.

CHP gençliğinden istismara tepki yürüyüşü!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara tepki göstermek ve farkındalık yaratmak için eylem yaptı.

Karşıyaka İzban istisyonu önünden başlayan yürüyüş Karşıyaka Çarşı sonunda yapılan basın açıklaması ile son buldu.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, “ Bugün ülkemizin kanayan yarası çocuk istismarları için düzenlediğimiz yürüyüşümüzü gerçekleştirdik.

CHP gençliğinden istismara tepki yürüyüşü! - Resim : 1

Çocuk işçiler, şiddet gören, erken yaşta evlendirilen çocuklar için; kardeşlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımız için onların sesi olmak adına yürüdük” diye konuştu.

Türkiye’deki istismar gerçeğine değinen Başkan İnanır, “ Çocuk Hakları Bildirgesi’nde de bahsedildiği gibi “Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Eğer bir toplumda çocuklar istismara uğruyor, ihmal ediliyorsa; o toplum geri kalmış bir kültürdür.” Çocuklar şiddet, sömürü ve istismardan korunma haklarına sahiptir. Peki bizim ülkemizdeki vahim durun nedir ? 18 yaşından küçük bireylerin çocuk sayıldığı 191(türkiye dahil) ülkenin ortak kararla imzaladığı sözleşmede belirtilmiştir.

Son 10 yılda çocuk cinayetleri, çocuğa yönelik şiddet, istismar, taciz, tecavüz ve çocuk işçi sayıları her yıl artarak devam etmektedir. İktidar bu konuya ilişkin her defasında “ÇOK HASSASIZ” ibaresini kullanmasına rağmen meclise gelen tüm soru önergelerini, araştırma taleplerini reddetmiştir.

CHP gençliğinden istismara tepki yürüyüşü! - Resim : 2

Örnek olarak 2016 Mart ayında “çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önergesi TBMM Genel Kurulu’nda red kararı alırken 2017 Mayısında çocuk istismarının önlenmesi için hazırlanan araştırma önergesi de yine aynı şekilde reddedilmiştir.

2018 Şubat ayında CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sunduğu “son 10 yılda çocuk istismarı, çocuğun cinsel istismarı 7 kat arttı, bu araştırılmalı sorun çözülmeli” önerisi AKP’li vekillerin oy çokluğuyla yine reddedilmiştir.

İktidar bu konuda hassas olduklarını belirtirken aslında durumun araştırılmasından rahatsız oldukları için hassas olduklarını, durum karşısında sessiz kalarak RIZASI VARDI gibi akıl dışı söylemler karşısında zanlıları serbest bırakarak konuya ilişkin tavrını göstermiştir” açıklamalarında bulundu.

CHP gençliğinden istismara tepki yürüyüşü! - Resim : 3

İnanır konuyla ilgili açıklamasında “Son 10 yılda Türkiye’de çocuk cinsel istismarı ile ilgili olan dava sayısı 3 kat arttı. Verilere göre Adli Tıp Kurumu’nda her ay 650 çocuk cinsel istismarı vakasını inceleniyor. TÜİK verilerine göre geçtiğimiz yıllarda 74 bin 64 olan istismar mağduru çocuk sayısı 83 bin 552’ye yükseldi. Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre ise önceki yıllarda yüzde 42,5 olan çocuk cinsel istismar hükümlülerinin oranı yüzde 58,8’e çıkarak ciddi bir artış gösterdi. Cinsel istismar mağduru olan çocukların yüzdesi de yüzde 33 artmış durumda. Ayrıca yine verilere göre Türkiye’de çocuk işçi sayısı milyonu aştı. Bu gidişe bir son vermek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Başkan İnanır açıklamasını, ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’ ve ‘Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır’

diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bu sözleri ışığında çocukları korumak onlara sahip çıkmak adına elimizden geleni yapmalıyız. Ben buradan kamuoyuna sesleniyor; herkesi bu konuda bilinçlenmeye, bilinçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya davet ediyorum. SUSMUYORUZ SUSMAYACAĞIZ SEN DE SUSMA!” Diyerek sonlandırdı.

Eylem aynı sloganların işitme engelliler için kullanılan işaret diliyle de aktarımının ardından son buldu.

Etiketler
Karşıyaka Cumhuriyet Halk Partisi