Gazeteci Ziya Ataman'ın 24 Temmuz feryadı

Hasta tutuklu Ziya Ataman 24 Temmuz'da özgürlüğünü istedi. Gazeteci Ataman sahte tanık ifadeleri nedeniyle 3 yıldır cezaevinde olduğunu belirtti.

Gazeteci Ziya Ataman'ın 24 Temmuz feryadı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ziya Ataman, 11 Nisan 2016 tarihinden bu yana Van M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Ataman'ın bugüne görülen duruşmalarında tanıklar ifadelerini çekmelerine rağmen tahliye kararı çıkmadı.

Ziya Ataman ile dayanışmak amacıyla açılan twitter hesabından 24 Temmuz nedeniyle atılan tweetlerde duruşmaya çağrı yapıldı.

Bağırsakları iflas ettiği için ilaçlarla ayakta kalmasına rağmen 3 yılı aşkın bir süredir tahliye edilmeyen Ataman 24 Temmuz Basın Bayramı'nda isyanını dile getirdi.

Ataman, "Ben Ziya Ataman 3 yılı aşkındır gazetecilik yaptığım için cezaevindeyim. Doktorlar bağırsaklarımın iflas ettiğini söylüyor. Ben yaşamak istiyorum. Savcı, ağırlaştırılmış müebbet talep ediyor. 24 Eylül tarihinde görülecek duruşmam öncesi sesime ses verin. Ben 4 duvar, bir beton zemin arasında 3 yılı çoktan geride bırakan hasta tutuklu gazeteci Ziya Ataman. Savcı mütalaasında "Ömür boyu hapis cezası" talep etmekte. Davacıyım, elimden alınan günlerimin, alınacak günlerimin ve bu mütaalanın davacısıyım." dedi.

Etiketler
Cezaevi Temmuz