Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu bir 89 travmasına daha izin vermek istemiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İZMİR’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın yanlışı karşısında Kılıçdaroğlu ve CHP'nin tutumunu köşesine taşıdı.

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu bir 89 travmasına daha izin vermek istemiyor

İZMİR’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediye meclisi kararıyla kendisini belediye şirketine müdür olarak atamıştı. Erdoğan’ın böylece kendi maaşı dışında bir de müdür maaşı aldığı ortaya çıkmıştı.

'Karaburun Belediye Başkanı’nın yanlışı karşısında gösterilen tavrı önemsedim. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde CHP önemli bir başarı gösterdi. 25 yıl aradan sonra halkımız CHP’ye yerel yönetimlerde bir şans tanıdı.' diyen Selvi şöyle devam etti:

Seçim gecesi CHP Genel Merkezi’nde büyük bir sevinç yaşarken Kılıçdaroğlu, “89 travmasını yaşatmayacağız” dedi. Önceleri bunun ne denli önemli olduğunu fark edilmedi. 89 seçimlerinde SHP büyük bir zafer kazanmıştı. Ancak o zafer aynı zaman da bir felaket oldu. İstanbul’da yaşanan başarısızlık, İSKİ skandalıyla birleşince SHP, 25 yıl seçim kazanamadı.

Kılıçdaroğlu, bu kez bir 2019 travmasının yaşanmasına izin vermek istemiyor. Çünkü bunun neye mal olduğunu iyi biliyor.

CHP’NİN KAMPI

CHP belediyeciliği açısından hafta sonu önemli bir program gerçekleşecek. CHP bir anlamda yerel yönetimler kampına çekilecek. Afyon Sandıklı’daki May Termal Tesisleri’ndeki program 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. CHP’li belediye başkanlarının eşleriyle birlikte davet edildiği programda “Nasıl başarılı oluruz?” sorusuna cevap aranacak. Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasıyla başlayacak olan programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, genel merkezin yerel yönetimlere yaklaşımları konusunda bir sunum yapacak.'

Programda profesyonel moderatörlerin yönettiği arama toplantılarında belediye başkanları, başarılı olmak için nelerin yapılması gerektiğini anlatacaklar.

Ancak sadece bununla yetinilmeyecek. CHP Genel Merkezi’nde belediyeleri izlemek üzere “yerel yönetimler koordinasyon merkezi ve danışma kurulu”oluşturulacak.

Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kazanarak herkesi şaşırtan CHP, bu kez de yerel yönetimlerde başarılı bir performans göstererek şaşırtmaya devam etmek istiyor.

Abdulkadir Selvi’nin yazısının tamamı

Etiketler
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Abdulkadir Selvi Hürriyet