Rahim filmi ile gebelik şansınızı arttırın

Son yıllarda beslenme bozukluğu başta olmak üzere birçok dış etkenin neden olduğu sorunların başında kadınların gebe kalamaması gibi bir sorun ile karşı karşıyayız.

Rahim filmi ile gebelik şansınızı arttırın

Son yıllarda beslenme bozukluğu başta olmak üzere birçok dış etkenin neden olduğu sorunların başında kadınların gebe kalamaması gibi bir sorun ile karşı karşıyayız.

Rahim filmi ile gebelik şansınızı arttırın - Resim : 1

Halk arasında “rahim filmi” olarak bilinen HSG, rahimdeki ve rahim tüpü yollarındaki anormallikleri incelemek için kullanılan doğurganlık testidir. Tıp dünyasının bu tip sorunlara karşı attığı yeni adımlardan biri olan rahim filmi ise çoğunlukla kadınların hamile kalmasını sağlayan bir testtir.

Rahim Filminin avantajları nelerdir?

Kadın hastalıklarının başında gelen ve ciddi sorunlara neden olan rahim, bebeğin anne karnında iken kaldığı yerdir. “Ana rahmi” olarak da adlandırılan bu bölgede, bazı nedenlerden dolayı problemler meydana gelir. Tüp yolları veya rahim tüpü kanalları olarak adlandırılan bölgede tıkanıklıkların oluşması, 1 yıl boyunca korumasız cinsel ilişki yaşandığı halde kadınların hamile kalmasına engel olmaktadır.

Rahim filmi (HSG) çekilirken rahim ağzından basınçlı şekilde verilen kontrast madde, hem bu bölgeden daha iyi görüntü alınmasına yardımcı olur hem de rahim tüpü kanallarında tıkanıklık, kireçlenme veya başka sorunlar varsa bunları temizler. Uzmanların bildirdiğine göre HSG çektiren kadınlar, filmden sonraki 6 ay içinde hamile kalabiliyorlar. Konuyla ilgili yapılan inceleme sonucunda bu oranın küçümsenmeyecek kadar yüksek olduğu görülmektedir.

Rahim filmi ile gebelik şansınızı arttırın - Resim : 2

HGS nasıl olmalıdır?

Rahim filmi çekilirken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de filmin rahmin tam karşısından çekilmesidir. Çünkü bu şekilde yapılmadığında; doğumsal anomaliler, rahim içindeki polip, myom veya yapışıklık gibi problemlerin görüntülenmesi bir hayli zor olur. Kadınların çok korktukları rahim filmi, aslında doğru şekilde çekildiğinde söylenenlerin aksine herhangi bir ağrıya neden olmamaktadır.

Yani ideal rahim filmi (HSG)’in kansız ve ağrısız olması gerekmektedir. Bunun için görüntüleme merkezi veya özel hastanede film çektirmeye karar verdiğinizde daha önceki hastalardan bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır. Radyasyon, insan sağlığı üzerinde hayli olumsuz etkiler bırakan bir şeydir. Bu nedenle HSG çekilirken radyasyon seviyesinin çok az olmasına dikkat etmek gerekir.

Rahim filmi nasıl çekilir?

Rahim filmi (HSG) çekiminden önce çok da özel bir hazırlık yapmaya gerek yoktur. Hastanın aç veya tok olması, HSG çektirmeye engel değildir. Genellikle anestezi yapılmadan çekilen film, bazı durumlarda (hastanın genel durumuna bağlı olarak değişebilir) anestezi gerektirebilir. Anestezi yapılmayacak hastaların film çekiminden 6 saat öncesinde aç kalmaları daha sağlıklı görüntü almaya yardımcı olmaktadır.

Tüm bu konulara dikkat edildikten sonra çekim için hasta HSG karın ve meme röntgeninin çekildiği odaya girer, masanın üzerine sırt üstü uzanır. Kadın doğum uzmanı ve röntgen uzmanının bulunduğu odada, hastaya hangi pozisyonda durması gerektiği konusunda bilgi verildikten sonra işlem gerçekleştirilir.

Rahim filmi ile gebelik şansınızı arttırın - Resim : 3

Rahim filmi gözünüzü korkutmasın

Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yayımlanan bazı haberler yüzünden rahim filmi (HSG) çektirmekten korkan kadınların, bu tip korkulara yer vermemeleri gerekmektedir. Hem hamile kalma şansını arttıran hem de anlatıldığı gibi ağrılı olmayan ve kısa süren işlemden sonra hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Rahim filmi çeken hastaneler

Biyorad, İstanbul’da bulunan merkezleri ile siz değerli hastalarımızın hizmetinde olup, sunmuş olduğu en teknolojilerin bulunduğu size en yakın merkezlerinde hizmet vermekten memnuniyet duyacaktır. Rahim filmi randevusu almak için 0212 709 98 48 ve ya 0216 709 86 48 numaralı telefonlarımızdan iletişime geçip detaylı bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Rahim filmi çekilen yerler

· Biyorad Şişli

· Biyorad Bakırköy

· Biyorad Fındıkzade

· Biyorad Kadıköy

· Biyorad Ümraniye

Etiketler
Film