AKP'den yeni hamle sinyali: Kamu hizmetinden yasaklı olanların seçme hakkı yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine dair açıklamalarda bulundu.

AKP'den yeni hamle sinyali: Kamu hizmetinden yasaklı olanların seçme hakkı yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, OHAL döneminde KHK ile mağdur edlen binlerce kişinin oy kullanma hakkına da gözünü dikti.

Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak "Kamu hizmetinden yasaklı olanların seçme hakkı yok. Bu ifademle birlikte bir tartışmanın fitilini de ateşlemiş oluyorum. Özellikle KHK ile ihraç edilenler nasıl sandık başlarında olabiliyorlar?" dedi.

Yavuz şu iddialarda bulundu;

Ne demek istiyorsunuz, şunu diyorum. KHK ile ihraç edilmiş kişinin, hatta kamu görevlisi KHK ile ihraç edilmesi sebebiyle mazbatası iptal edilenler oldu. Hatta diyor ki, ben burada bir tartışma daha başlatayım. 298’nci yasanın 8’inci maddesi, kamu hizmetinden yasaklı olanlar seçme hakkına da sahip değildirler diyor kanun.

İlk kez bir şey söylüyorum; bir, kısıtlı olanlar. İki, kamu hizmetinden yasaklı olanlar. Az önce kısıtlı olanlar listede var dedim. Cezaevinde olanlara şerh düşülmemiş dedim. İki, kamu hizmetinden yasaklı olanlar… Peki kamu hizmetinden yasaklı olanlar için illa mahkeme kararı gerekir mi? Bence hayır. Önümüzdeki günlerde konuşacağız. Kanun çerçeveyi çizmiş, uluslararası sözleşmelerde de aynı şeyler var. İlla mahkeme kararına bağlı olması gerekmiyor diyor.



Etiketler
Ali İhsan Yavuz Seçim