Yeni Şafak'a başkan Çebi'den yanıt: Getirsinler, görelim

Yandaş Yeni Şafak CHP’nin kazandığı Küçükçekmece’de işçi kıyımı yapıldığı ve çalışanlara sendika baskısı yapıldığı iddia etti. Yeni Şafak'a yanıt gecikmedi.

Yeni Şafak'a başkan Çebi'den yanıt: Getirsinler, görelim

Yandaş medya seçim sürecindeki yalan haberlerine seçim sonrasında da olduğu gibi devam ediyor. Yeni Şafak gazetesi dün sürmanşetten verdiği haberde, CHP’nin kazandığı Küçükçekmece’de işçi kıyımı yapıldığı ve çalışanlara sendika baskısı yapıldığı iddia edildi.

“CHP’li değilsen iş yok” başlığıyla verilen haberde Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası üyesi bin 200 işçinin baskıyla görevlerinden istifa ettirildiği öne sürüldü. İşçilere DİSK’e üye olmamaları halinde işe devam edemeyecekleri tebliğ edildi. DİSK Şube Müdürü Adil Çiftçi’nin Belediye Başkanı Kemal Çebi aracılığıyla işçilere baskı kurduğu ve istifaya zorladığı iddiasının ortaya atıldığı haberde yine CHP’nin kazandığı Esenyurt’ta da 260 kişinin istifa ettirildiği ve iş için KESK’e üye olmaları şartı getirildi.

CHP’li Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi iddiaları yalanladı. BirGün’den Sevgim Denizaltı'ya açıklama yapan Çebi, söz konusu habere tepki gösterdi.

‘BİR KİŞİ BULSUNLAR, GÖRELİM’

CHP’li Çebi, “İddiaların hepsi yalandan ibaret. Biz böyle bir konuyu görüşmedik, konuşmadık bile. Bu yalan haberler neden yapılıyor bilmiyorum; ama belki o sözü edilen sendikaların temsilcileri, ‘yarın öbür gün böyle bir zorlama olursa’ diye düşünüp bu şekilde bir güç gösterisi yapmak istemiş olabilir. Güçlerini korumak istiyorlar. Bizim çok işimiz var. İşimiz bu mu” diye konuştu.

‘KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARTMAM’

İşçilerin sendikal tercihlerine müdahale etmeyeceklerini ifade eden Çebi, “İşçilerin sendikal tercihine karışmayız. Bir kişi bulsunlar getirsinler, görelim. Biz sendikayla ya da işçilerle böyle bir konuda görüşmedik bile. Böyle bir gündemimiz yok” vurgusu yaptı.

CHP’li Çebi, sözlerine şöyle devam etti: “Ben seçimden önce Küçükçekmece halkına söz verdim, kimseyi işten çıkartmayacağım. Şu anda işçi tespiti için talimat verdim. Bankamatik çalışanlar varsa davet edeceğiz, çalışmak isteyenler devam edecek, ‘Çalışmayayım, ama aynı şekilde ayın sonunda maaşımı alayım’ diyenler varsa elbette gidecek. Tespitler tamamlanınca tabloya bakacağız.”

Etiketler
Yeni Şafak Küçükçekmece Sendika