O ilaçlar kumar alışkanlığını tetikliyor!

Woman TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu “Kadının Gündemi” programına konuk olan ünlü Psikiyatrist Prof.Dr. Mansur Beyazyürek, Parkinson ilaçlarının kumar alışkanlığını tetiklediğini söyledi.

Woman TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu “Kadının Gündemi” programına konuk olan ünlü Psikiyatrist Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, Parkinson ilaçlarının kumar alışkanlığını tetiklediğini söyledi.

Woman TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu “Kadının Gündemi” programında kumar bağımlılığının konuşulduğu programa katılan Psikiyatrist Prof.Dr.Mansur Beyazyürek önemli açıklamalar yaptı.

Programa telefonla bağlanan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir izleyici eşinin Parkinson tedavisi gördüğünü ve kullandığı ilaçlardan önce düşük seviyede olan kumar alışkanlığının iyice arttığını belirterek ne yapabileceğini sordu.

İLK DEFA DENK GELDİĞİ VAKA BEYAZYÜREK’İ HEYECANLANDIRDI

Beyazyürek, Parkinson tedavisinde kullanılan ilaçların kumar alışkanlığını tetiklediğine dair makaleler olduğunu belirterek buna karşın bunun tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

İzleyiciye teşekkür eden Beyazyürek, makalelerden okuduğu bu vakaya daha önce kendisinin hiç denk gelmediğini bu nedenle hastayı bizzat incelemek istediğini belirterek şöyle konuştu:

“Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar beyinde zevk veren dopamin malzemesinin dışarıdan verilmesi. Dolayısıyla daha önce hevesi vardıysa tetikliyor. Parkinson hastalığında kumar bağımlılığının arttığına dair makaleler var.”