Zabıta müdürü, şoförü ile aynı evde!

Çekmeköy Belediyesi Zabıta Müdürü Zelkif Bal'ın, şoförünün evine seçmen olarak kaydedildiği ortaya çıktı.

Zabıta müdürü, şoförü ile aynı evde!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, Zabıta Müdürü Zelkif Bal’ın da Çekmeköy’de oturmadığı halde ilçedeki bir adrese kayıtlı gözüktüğünü, üstelik seçmen kaydına göre şoförü ile aynı evde yaşadığını aktardı.

İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Nadir Ataman ve eski üye Hüseyin Sağ, Çek­meköy'de yapılan seçmen kaydırmalarını tek tek anlattı. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre Ataman şu örnekleri verdi. Bir belediye yetkilisinin evinde farklı ailelerden 9 kişinin kaydı çıktı. Bir müdür, şoförüyle, bir baş­kan yardımcısı da meclis üyesiyle aynı eve kayıtlı.

Ataman kayıtlara göre Çekmeköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Eren Kaplan, Yazı İşleri Müdürü İkram Yılmaz ve Ruhsat İşleri Müdürü Aydın Türkmen'in de aynı evde yaşadığını belirtti.

Ataman, “Büyükçekmece'de nüfus müdürlüğünde görevli belediye çalışanı tutuklu ama Çekmeköy'de belediye çalışanının evinde kaç kişi kayıtlı dokunan yok. Neredeyse belediye personelinin tamamı sahte seçmen kaydı yapmış. Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy dışında oturan personelini ilçeye getirerek dolma oy yapılmasını sağlamış” dedi.

Etiketler
Sahte seçmen Çekmeköy Ekmek