EYT'lilerden Erdoğan'a 38 yaş tepkisi

Erdoğan’a yanıt veren EYT’liler ‘38 yaşında emekliliği onaylamıyoruz’ dedi

EYT'lilerden Erdoğan'a 38 yaş tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 38 yaşında emekli olmanın, hem emekli olan kişi için hem de insanlık için bir saygısızlık olacağını savundu. Erdoğan’a yanıt veren EYT’liler ‘38 yaşında emekliliği onaylamıyoruz’ dedi

EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Onlar 38 yaşında emeklilik istiyorlar” sözlerini eleştirdi.

Emeklilik isteyenlerin ortalama 45-50 yaş aralığında olduğunu hatırlatan Özüpak, yaşından dolayı bu insanların çalıştırılmadığını ve kazandıkları hakların gasp edildiğini bildirdi.

‘HAKLARIMIZIN PEŞİNDEYİZ’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aylardır taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele eden ve mitingler düzenleyen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan, hafta sonu partisinin İstanbul’daki mitinginin ardından yaptığı açıklamada, EYT’lilerin 38 yaşında emeklilik istediklerini iddia etti. EYT’liler seçim öncesi hükümetten mağduriyetlerinin giderilmesini beklerken Erdoğan’dan böyle bir açıklama gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Aydınlık gazetesinden Seda Akyüz'e konuşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği (EYTSYD) Başkanı Gönül Boran Özüpak açıklamalara tepki gösterdi.

Erdoğan’ın danışmanları ve yanındaki insanlar tarafından yanlış bilgilendirildiğini belirten Özüpak, “Sayın Tayyip Erdoğan 2018’de de sayımız ve maliyetimizle ilgili açıklama yapmıştı. Ancak açıkladığı rakamlar yanlıştı” dedi. Özüpak şunları söyledi: “Bizler 38 yaşında emekliliği onaylayan insanlar değiliz. Şu anda emeklilik bekleyen arkadaşlarımız 45-50 yaş aralığında. Bu insanların bir feryadı var. Yaşlarından dolayı çalışamıyorlar. Ayrıca kazanılmış hakların ellerinden alınmasına tepki gösteriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için randevu talep ettik. Ancak dönüş yok. Bizi bizden dinlemeli. Kendisiyle görüşmek istiyoruz. Oradan, buradan, bundan, şundan değil bizi dinlesin bizi! Bizler gasp edilmiş haklarımızın peşindeyiz.”