CHP'den son dakika açıklaması: Sizlerden korkmuyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın bugün saat 19:00'da CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu için idam çağrısı yapan Akit TV muhabiri Mehmet Özmen'e sert tepki gösterdi.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"73 yıllık çor paritli demokratik yaşamımızda 20 genel seçim, 14 de yerel seçim gördük. Ama hiçbir seçimde, iktidarının baş aktörü olduğuğ bu kadar rezil, bu kadar seviyesiz, bu kadar pespaye bir kampanya süreci görülmedi.

Demokrasinin imkan ve araçlarıyla iktidara gelenler, demokrasimizi açıktan tehdit ediyorlar. Bugün adını bile anmaktan hicap duyduğum bir televizyon, bir operasyon kanalı, darağacı önünden Sayın Genel Başkanımız hakkında idam çağrısında bulunan bir program yapmıştır.

Bunu sadece rezil bir kanalın bireysel bir girişimi olarak göremeyiz. Bu alçakca sözler, Adalet ve Kalkınma Parti Genel Başkanı'nın meydanlarda "idam naraları" attığı günde sarf edilmiştir.

Sayın Genel Başkanımıza yönelik bu idam tehdidi, senaryosu tek merkezde yazılmış bir planın parçasıdır.

Akit TV'nin ipini elinde tutana sesleniyoruz; Tehditlerinizden korkmuyoruz. Biz köklerinde Kuvayı Milliye olan Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Biz böyle tehditlere alışığız. Bizim ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk de milletimizin istiklal mücdalesine, dönemin Saray iktidarının boynuna astığı idam fermanıyla başlamıştır.

Bizler boynunda idam fermanıyla vatan ve millet mücadelesi vermenin ne olduğunu çok iyi biliriz. Atalarımız, dedelerimiz, milletimiz bu rezil fermanı tanımamış, hakkın ve haklının yanında durmuştur.

Bugün bizler o şerefli dedelerin torunları olarak; Milletimizin geleceği kararmasın, aşı, işi küçülmesin, demokrasimize yapılan saldıralar son bulsun diyerek, Saray iktidarına ve onun işbirlikçilerine karşı büyük bir mücadele veriyoruz.

Bu mücadeleyi nezaket içinde, hakuk kurallarına ve demokratik teamüllere saygı çerçevesinde yürütüyoruz. Türkiye'nin tüm medyası cebren ele geçirilmiş, yargısı zapt edilmiş, geleceğinden korkan büroksasisi ve kurumları sindirilmiş olabilir.

Ama biz, milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Milletimizin sandıkta geleceğine sahip çıkacağına inanıyoruz. Bir kez daha idam tehdidinde bulunan alçaklara sesleniyorum; "Sizlerden korkmuyoz."

Bu tehdidinizle hukuk önünde hesaplaşalacağız. Avukatlarımız yarın sabah suç duyurusunda bulanacaklar. Tekrar söylüyorum; "Bizim esas güvencemiz milletimizdir, milletin vicdanıdır."

Ülkemiz için ufku, söyleyecek tek bir güzel sözü kalmamış Saray iktidarı olmadık iftira, sansür ve tehditlerle her gün muhalefete ve muhalefetin adaylarına saldırmaktadır.

Kutuplaştırma ve fanatizimle değil, birleştirme ve hoşgörüyle siyaset yapmanın öününü açmak milletimizin elindedir. Milletimiz, 31 Mart tarihinde duruma vaziyet etmelidir.

Önümüze gelecek, sandık, demokrasinin imkanlarını kullanarak demokrasiye tehdit edenlere ders vermek ve dur demek için önemli bir fırsattır.

Biz milletimizin bu fırsatı en iyi şekilde kullanacağına inanıyoruz"

AKİT TV'DE 'KILIÇDAROĞLU'NA İDAM TEHDİDİNDE' BULUNULAN SKANDAL SÖZLER ŞÖYLEYDİ:

Etiketler
Akit TV Faik Öztrak