Dorock XL’da kadın müşterinin darp edildiği görüntüler ortaya çıktı

Dorock XL'ın özel güvenliğinin bir kadını darp ettiği anlar güvenlik kamerasına yakalandı.

Geçtiğimiz şubat ayında Dorock XL adlı bara giden kadın müşteri, barın özel güvenliği tarafından darp edildiğini belirterek polise başvurmuştu. Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından Twitter'da paylaşılan görüntüler, kadın müşteriye uygulanan şiddetin boyutunu gözler önüne serdi.

Dorock XL’da kadın müşterinin darp edildiği görüntüler ortaya çıktı - Resim : 1

Bir başka kullanıcı ise şiddetin yaşandığı anların güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı.

NE OLMUŞTU?

Twitter’da ‘@bersunbuldu’ adlı kullanıcı ismini kullanan bir kadın, E. ve diğer dört arkadaşıyla birlikte 20 Şubat’ta bara gittiklerini dile getirdi.

Daha sonra bir arkadaşlarının parasının eksik olduğunu düşünerek bardan dışarı çıktıklarını ve vestiyerdeki eşyalarına baktıklarını anlatan kadın, yeniden içeri girmek istediklerinde kapıdaki kadın görevlinin E.’nin bileğindeki giriş damgasını görmek istediğini dile getirdi.

Kadın, görevliye “Yeni çıktık” dediklerini ancak “Ben sana zaten gıcık olmuştum” diye yanıt aldıklarını kaydetti.

Müşteri daha sonra şunları kaydetti: “(E.’nin) Gösterilen bileğini ters çevirerek saçı çekilmeye başlandı. Diğer iki erkek güvenlik görevlisi olaya dahil olup, kadın görevliyi çıkarıp E.’yi yere fırlatarak vurmaya, tekmelemeye, darp etmeye başladılar. Mağdur edilen arkadaşım tekrar sırtına vurulup yerde sürüklendi ve bir erkek arkadaşımız gelene kadar darp görmeye devam etti. Bu süreç içinde E. ile beraber olan ben ve diğer kız arkadaşım müdahale etmeye çalışırken kendi irademiz dışında şiddet kullanılarak etraftaki görevliler tarafından itilerek uzaklaştırılmaya çalışıldık. Tek istediğim güvenlik görevlileriyle konuşmakken, merdivenlerden itilerek ben de şiddete maruz kaldım. Şiddeti durdurmaya çalışırken ‘Sonunuz arkadaşınız gibi olur’ diye tehdit edildik.”

Kendisine hakaret edildiğini de belirten kadın, polise şikayette bulunduklarını ve gerekli işlemlerin başlatıldığını, hukuken sürecin peşinde olduklarını ifade etti.

Dorock XL da iddialar üzerine Twitter hesabından yayınladığı açıklamasında ‘olaya kontrolsüzce karışan’ bir görevlinin aynı gün işten atıldığı dile getirilerek kavgaya karışanların açığa alındığı bilgisi verildi.