Fütüristler, Gelecek Günü’nde toplanıyor

Fütüristler, 1 Mart Gelecek Günü’nde toplanıyor, 2040’ta mutlu insan olmayı konuşuyor..

Fütüristler, Gelecek Günü’nde toplanıyor

2040 yılındaki geleceğimizin nasıl şekilleneceği ve bu yolculukta biz insanların olumlu bir geleceğe ulaşmasının nasıl mümkün olacağının uzman konuşmacılarla tartışılacağı “Gelecek Günü 2019” etkinliği, 1 Mart Cuma günü Trump AVM’de gerçekleşecek. Tanınmış fütüristlerin yanı sıra ülkemizin başarılı iş insanları, vizyonerleri ve eğitimcilerinin gelecekten beklentilerini ve geleceğe nasıl hazırlanılması gerektiğini anlatacakları etkinliğin bu yılki konusu ise 2040 Yılında Mutlu İnsan Olmak.

Fütüristler Derneği’nin 2013’den beri gerçekleştirdiği ‘Gelecek Günü 2019’ etkinliği bu yıl 1 Mart Gelecek Günü’nde Trump AVM’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. 1 Mart Cuma günü Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılacak etkinlik bu yıl ‘2040’ta mutlu insan olma’ konusu üzerine odaklanacak.

Teknolojik, sosyolojik, politik, bilimsel ve sanatsal açılardan 2040 yılındaki geleceğimizin nasıl şekilleneceği ve bu yolculukta biz insanların olumlu bir geleceğe ulaşmasının nasıl mümkün kılınacağını uzman konuşmacılarla tartışılacağı etkinlikte yine her şey insana ilişkin olacak.

Gelecek Günü’nde tanınmış fütüristlerin yanı sıra ülkemizin başarılı iş insanları, vizyonerleri ve eğitimcileri, gelecekten beklentilerini ve geleceğe nasıl hazırlanılması gerektiğini anlatacak. Karamsarlık bulutlarının hızla kümelendiği günümüzde kötü bir geleceğin kaçınılmaz olduğu olgusuna karşın pek çok olumlu gelecek seçeneğinin bulunduğunu ve bunun başarılabileceğini bilen fütüristler, düşüncelerini izleyenlerle paylaşacak.

Fütüristler Derneği’nin kurumlar, üniversite & lise düzeyinde eğitimler, seminerler, konferanslar, senaryo çalışmaları, medya etkinliklerinin yanı sıra geniş kitlelere ulaştığı en önemli organizasyonlardan biri olarak öne çıkan 1 Mart Dünya Gelecek Günü kutlamalarında her yıl belirli bir konu seçiliyor ve o konu üzerinde geleceğe 360 derece bakışı temel alan oturumlar düzenleniyor.

Her yaştan insana hitap eden bu etkinlik katılımcıları bilgilendirirken aynı zamanda gelecek ile ilgili düşündürtüyor ve gelecekten hepimizin sorumlu olduğunu seçkin örneklerle ortaya koyuyor.

1 Mart Gelecek Günü konferanslarına katılmak için https://www.biletino.com/ event/eventdetail/6902 adresi üzerinden biletlerinizi alabilirsiniz. Öğrenciler etkinliğe ücretsiz olarak katılabiliyor.

Fütüristler Derneği Hakkında;

Fütüristler Derneği 2005 yılında ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Daha İleri’ sloganıyla Alphan Manas, Oğuz Manas, Faruk Eczacıbaşı, Jan Nahum, Uğur Yüce gibi vizyonerler tarafından kuruldu. O tarihten bu yana dernek; geleceğin seçenekli olduğunu, biz insanların kendileri ve içinde yaşadıkları toplumlar için geleceği beklemek yerine kurgulayabileceklerini geniş kitlelere değişik platformlarda öğretmeye çalışıyor. Öğretilebilen ve birçok disiplinin bir araya gelmesiyle gelecekte insanlığın beklenen tehlikelerden korunarak olumlu bir geleceğe hazırlanmasının bilimsel yöntemlerini kullanan ‘Fütürizm’, bize daha konforlu, refahı daha yüksek, çok sağlıklı, güvenilebilir, sürdürülebilir ve daha mutlu bir geleceğin aslında ellerimizde olduğunu gösteriyor. Fütüristler Derneği, World Future Scoiety bölge merkezidir.

1 Mart Gelecek Günü – 2040 yılında mutlu insan olabilmek

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

PROGRAM

Program Moderatörü: Volkan Akı

09:30 – 10:00 Kayıt

10:00 – 10:30 Eray Yüksek - Fütüristler Derneği Başkanı – Açılış Konuşması

10:30 – 10:50Vural Çakır - İNGEV Başkanı – İnsani Gelişmenin Geleceği Var Mı?

10:50 – 11:10 Burcu Civelek Yüce- Akbank İnsan Kaynakları ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı - Geleceğin Merkezinde İnsan

11:10 – 11:30Doç. Dr. Korkut Ulucan - Moleküler Biyoloji ve Genetik - Mutlu Genler, Mutlu İnsanlar

11:30 – 11:50Bülent Ekuklu - Dijital Dönüşüm Danışmanı, Öğretim Görevlisi - Yapay Zeka’lı Gelecek İnsanı Mutlu Edecek Mi?

11:50 – 12:10Ozan Onat - GelecekŞimdi Kurucusu -

Gelecek Bildiğiniz Gibi Değil

12:10 – 13:30 Yemek / Mola

13:30 – 13:50Yunus Sezener - Tenkap Kurucusu -Fütüristik İlişkiler; Gelecekte Eşimizi Nasıl, Kimlerden Seçeceğiz?

13:50 – 14:10Dr. Meltem Tarhan Kayhan- Koç Üniversitesi KUMPEM Forum Direktörü-Gelecekte Mutlu Müşteri

14:10 – 14:45Mola – Çay/Kahve arası

15:05 – 15:25 Zeynep Karagöz -Robot El Türkiye Kurucusu- Sosyal Girişimcilik Dünyayı Kurtarır Mı?

15:25 – 16:00 Hakan Göl - Fütürist Sertifika Program tanıtımı – Sertifika Töreni