CHP'li Abdurrahman Acar: 16 yılda Gerger'e hiç yatırım yapılmadı

CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar AKP Adıyaman Milletvekili M. Fatih Toprak'ın Gerger ziyareti esnasında ilçenin en büyük sorunlarından olan ve yıllardır çözülemeyen ulaşım projeleri ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

CHP'li Abdurrahman Acar: 16 yılda Gerger'e hiç yatırım yapılmadı

Geçtiğimiz günlerde AKP Adıyaman Milletvekili M. Fatih Toprak'ın Gerger ziyareti esnasında ilçenin en büyük sorunlarından olan ve yıllardır çözülemeyen ulaşım projeleri ile ilgili “Gerger yolu için tüm girişimlerde bulunuyoruz. Bizzat Ulaştırma bakanımızın yanına giderek Gerger yolunu sorduk ve yapımını istedik.

İnşallah en kısa zamanda Gerger-Narince yoluna başlanacaktır.” ifadelerini kullanması CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar'ın tepkisine neden oldu.

Acar yaptığı yazılı açıklamada Gerger ilçesinin yıllardır hep aynı sorunlarla boğuştuğu ve bu sorunların iktidar kanadı tarafından sadece seçimden seçime gündeme alındığı iddia ederek özellikle CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin bu sorunları TBMM gündemine taşıdığına dikkat çekti.

Acar AKP'nin sorunlarla ilgili sadece popülist söylemler ve günü kurtarma adına açıklamalar yaptığını ifade ederek CHP Milletvekili Tutdere'nin daha önce mecliste verdiği soru önergesine bakanlığın

Gerger yolunun yatırım programına alınmadığı cevabını verdiğini iddia ederek şu ifadelere yer verdi:

"Ölüm yoluna dönüşmüş dar ve bakımsız Gerger yolu ile ilgili AK Parti milletvekillerinin Gerger yolu için gerekli çalışmalar yapıldı en kısa zamanda yapacağız türü açıklamalarda bulunmuştur.

Ancak Milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Tutdere’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde verdiği soru önergesinde Gerger ilçemizi Adıyaman’a ve çevresine bağlayan yollarda çok ciddi sorunlar var.

Gerger yolunun gerçekten bir an önce gerekli standartlara kavuşturulması ve bir ilçe yoluna yakışır şekilde yapılması gerekmektedir Gerger halkı adına yapılan bu talebi ulaştırma bakanlığının verdiği resmi cevapta 2A yol standartlarında olan Gerger Taraksu Yolu'nun uzunluğu 34 km genişliği ise 10 metredir.

Gerger Taraksu arasının onaylı projesi bulunmakla beraber henüz yatırım programına alınmamıştır cevabı verilmiştir Ak Parti 16 yıllık iktidarı süresince Gerger'e hiçbir yatarım yapmamıştır.

En temel sorun olan yol sorunu konusunda ise hiçbir çalışma yapmamıştır Bunu kamuoyu ile paylaşır taktiri Gergerli hemşehrilerimize bırakıyorum.

CHP olarak mecliste milletvekilimiz Abdurrahman Tutder’e ile bizde Gerger’de, Gergerli hemşehrilerimizin hakkını hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz." Haber Merkezi

Etiketler
Adıyaman Milletvekili