Mehmet Murat Çalık: 1 Nisan sabahı İstanbul'da yeni bir döneme uyanacağız

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nde Sabiha Gökçen Parkı'nın açılışına katıldı.

Mehmet Murat Çalık: 1 Nisan sabahı İstanbul'da yeni bir döneme uyanacağız

Beylikdüzü Belediyesi tarafından halka kazandırılan Sabiha Gökçen Parkı’nın açılışına katılan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık konuşmasında yeşil alanları ne denli önemsediklerinin altını çizerek, “Beylikdüzü’nde yaptığımız yatırımları halkımız biliyor ve biz bu yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeşil alanı her zaman önemseyen ve bu yönde ki projeleri önceliğine koyan Beylikdüzü Belediyesi, Gürpınar Mahallesi’ne Sabiha Gökçen Parkı’nı kazandırdı.

Beylikdüzü Başkan Vekili Ömer Şatır ve CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’ın gerçekleştirdiği açılışta konuşma yapan Çalık, yeşil alanların ve yaşam alanlarının çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Beylikdüzü’nü daha yeşil bir Beylikdüzü haline getirecek ve yeşil alanların sayısını artıracağız” ifadelerini kullandı.

“Yeşil alanlar insanların psikolojisini değiştiriyor”

Yaşam Vadisi ile halkın kullanımına 400 bin metrekarelik bir yeşil alanı kazandırdıklarını vurgulayan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Çalık, Mart ayında 2.etapla bu alanı 700 bin metrekareye çıkartacaklarını belirtti.

Konuşmasının devamında yeşil alanların insan yaşamında önemine de değinen Çalık, “Yeşil alanlar insanların psikolojisini değiştiriyor. Beylikdüzü Belediyesi her zaman yeşil alanları önceliğine koydu ve bu yönde çalışmalara imza attı. Bundan sonra ki süreçte de Beylikdüzü halkını daha da çok yeşil alanla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

87 tane deprem toplanma alanı

Konuşmasında İstanbul’un önemli problemlerine de değinen Çalık, “Bu kentin deprem problemi var. Bu probleme sadece siyasi gözle baktıkları için bu problemi 25 senedir çözemediler. Maalesef bugün İstanbul'da çok kırılgan bir konut yapısıyla karşı karşıyayız. İstanbul’un 497 tane deprem toplanma alanı varken bugün bu toplanma alanları 77’ye düştü. Beylikdüzü bu açıdan çok şanslı… Birilerinin anlattığı gibi bizim deprem toplanma alanlarımız 3 tane değil. Bu kentin toplam 87 tane deprem toplanma alanı var” ifadelerini kullandı.

“1 Nisan’dan itibaren çok işimiz var”

Beylikdüzü’nün metro sorununu da dile getiren CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Çalık, “Ulaşım hizmetleri bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken hizmetler arasında yer alıyor. Bugün Dereağzı ve Gürpınar’dan insanlar 45 dakikada metrobüse ulaşıyor. Bu kentte 106 bin kişilik bir nüfus artışı oldu.

Bu yüzden yeni hatların açılması gerekiyordu. Büyükşehir Belediyesi bırakın yeni hat açmayı eski hatları bile iptal etti. 15 senedir bu kent metroyu bekliyor, Bugün de ‘Yıllardır geciken, yapılmayan metro yatırımını Beylikdüzü’ne getireceğiz’ diyorlar. Bizim boş vaatlere karnımız tok. Bu arkadaşlar istedikleri sonucu 31 Mart’ta alırsa 1 Nisan sabahı bütün verdikleri sözleri unutacaklar ama bizim 1 Nisan sabahından itibaren yapacak çok işimiz var. Başkanımızla birlikte İstanbul’un rengini ve duygusunu değiştireceğiz” dedi.

Etiketler
Beylikdüzü Sabiha Gökçen