100. gün gerilimi

DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi dün 100. gününü doldurdu

100. gün gerilimi

Aynı zamanda 15 Şubat’ın Öcalan’ın yakalanmasının yıldönümü de olması nedeniyle, bölgedeki 15 kentten Diyarbakır’a yürüyüş düzenleyen HDP milletvekillerinin dört ayrı noktadan kente girişleri planlansa da polis Diyarbakır Valiliği’nin aldığı yasak kararı nedeniyle yürüyüşe izin vermedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre polisle yaşanan tartışma sırasında HDP milletvekili Saliha Aydeniz, bir polisin kayarak dengesini bozması sonucu yere düşerek yaralandı. Bir süre barikat önünde bekleyen vekiller Güven’in evinin önüne kadar geldi. Milletvekilleri daha sonra basın açıklaması yaptı. Öte yandan İstanbul’da Güven’e destek açıklaması yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Tecrit uygulamasına bir an önce son verilmelidir” dedi.

7 HDP’liye tutuklama

Bu arada 13 Şubat’ta gözaltına alınan HDP Ağrı Belediyesi eşbaşkan adayı Yeliz Karaaslan, 2014 yılında yapılan basın açıklamaları nedeniyle örgüt propagandası iddiasıyla tutuklandı. Kocaeli’nde Leyla Güven’e destek verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan, HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Akgün dahil, 5 partili tutuklandı. Hakkâri’de ise Güven’e destek amaçlı planlanan yürüyüş öncesi gözaltına alınan HDP Hakkâri İl Eşbaşkanı Sinan Kaya dün tutuklandı.

Etiketler
Abdullah Öcalan Grev HDP Milletvekili