Mustafa Sarıgül: Kılıçdaroğlu'na kırgın değilim

CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı..

Mustafa Sarıgül: Kılıçdaroğlu'na kırgın değilim

CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı.

İşte Sarıgül'ün açıklamalarından satır başları:

Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek DSP’ye geçen Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkan adaylığına ilişkin olarak “Yarın DSP Genel Merkezi toplanacak ve resmi karar verilecek” dedi.

Sarıgül 30 Ocak’ta DSP Genel Merkezi’ni ziyaret etmiş, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ziyaretin ardından “31 Mart seçimlerinde, Şişli halkımızın da desteğiyle güzel ilçemiz Şişli’yi Mustafa Sarıgül’e Mustafa Sarıgül’ü de Şişli’ye emanet ediyoruz. DSP bayrağı altında Cumhuriyet Kent projelerini hayata geçireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İstifa ettiği CHP’yi aday belirleme süreci konusunda eleştiren Sarıgül, şöyle konuştu:

"5 yıl önce "Sarıgül en değerli adayım" diyorsunuz 5 sene sonra Sarıgül'e kendi ilçesini aday yapmakta zorlanıyorsunuz. Bu meseleyi benim meselem olmaktan çıkarmak genele yaymak lazım.

Bugün seçimlere 57 gün var. Hala adaylar belli değil. Nasıl bu adaylar gidecek projelerini anlatacak. Ben ana muhalefette sistem meselesine üzülüyorum. İktidar 25 yıldır belediyeleri yönetiyor. Muhalefet olarak görevimiz iktidarın yanlışlarını söylemek. Adayların açıklanmasını toplumsal barışla yapmak lazım. CHP adaylarını 1 yıl önce açıklamalı.”

"CHP'de partinin iktidar olmasını istemeyen kadrolar var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kırgın olmadığını söyleyen Sarıgül, “Sayın genel Başkanın çevresinde ona eksik bilgiler veren ve yanlış yönlendiren kadrolar var. CHP'de partinin iktidar olmasını istemeyen kadrolar var” dedi.

"Resmi karar yarın verilecek"

Sarıgül, Şişli Belediye Başkan adaylığına ilişkin olarak da “Yarın DSP Genel Merkezi toplanacak ve resmi karar verilecek. Bana gönüllerini açtılar, onlara çok teşekkür ediyorum. 2009'da DSP'den aday olup kazandım” şeklinde konuştu.

"İmamoğlu'na başarılar diliyorum"

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na başarılar dileyen Sarıgül, “Onunla ilgili bu saatten sonra bir şey söylemem doğru olmaz” şeklinde konuştu.

Etiketler
Mustafa Sarıgül