Semih Esen'den engellilere müjde

CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, Antalya Otistik Bireyler Spor Kulübü Derneği'ni ziyaret etti.

Semih Esen'den engellilere müjde

Konyaaltı’na, otizmli ve tüm engelli vatandaşların yararlanabileceği tam donanımlı bir merkez yapacaklarının müjdesini veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, “Ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakabilecekleri ve otistik çocukların kendi evlerindeymiş gibi hissedecekleri ortam hazırlayacağız” dedi

Antalya Otistik Bireyler Spor Kulübü Derneği’ni ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Esen, otistik çocukların ailelerinin içini ferahlatacak müjdeyi verdi.

Konyaaltı’nda, otistik çocukların, terapi, eğitim, dinlenme, yüzme, hobi ve benzeri hizmetleri alabilecekleri tam donanımlı bir merkez inşa edeceklerini belirten Esen, “Otizm, engelli gruplar arasında en zor olanıdır. Bu konuda en çok sıkıntı çeken yine annelerdir. Gününün büyük bir bölümünü çocuklarıyla ilgilenerek geçiriyorlar. Eve hapsoldukları gibi sosyal aktivitelerden mahrum kalıyorlar. Bizim amacımız ailelerin bu sorumluluğunu paylaşıp yüklerini hafifletmektir” dedi.

“İKİNCİ EVİNİZİ İNŞA EDECEĞİZ”

Otizmli ve tüm engelli vatandaşlar için yapmayı planladıkları merkezin, aileler için ikinci bir ev gibi olacağını vurgulayan Esen, merkezde terapi ve eğitimin birlikte yürütüleceğini ifade etti.

Semih Esen'den engellilere müjde - Resim : 1

Tesiste aynı zamanda çocukların yeteneklerini sergileyecekleri atölyelerin de olacağını belirten Esen, “ Çocuklarımız liseyi bitirdikten sonra eğitimine otomatik olarak son veriliyor. Ancak otizmli çocuklarımızın terapi ve eğitimleri ömür boyu sürmek zorunda. Aksi takdirde ilerleme kaydetmek ve çocuklarımıza güzel bir yaşam sunmak mümkün olmaz” şeklinde konuştu.

“SİZLERİN DE FİKİRLERİNE BAŞVURACAĞIZ”

Planlanan merkezin yapım aşamasından önce otistik ailelerden ve dernekten fikir alacaklarını söyleyen Esen, “Böyle bir tesisi yaparken içinde neler olmalı, nasıl olmalı şeklinde fikirlerinizi alacağız. Bu konuda sizden gelecek fikirler çok önemli. Eksiklerimizi görüp bize bildirmenizi ve tesiste yer alması gerekenleri bizimle paylaşmanızı istiyorum.

Sizin bu konuda ki sorumluluğunuzu paylaşmak istiyoruz. Çocuğunuzu bu merkeze bırakıp günlük işlerinizle ilgilenebileceksiniz. Çünkü merkezde çalışacak kişiler otizm alanında uzman ve pratik yapmış bireyler olacak. Konuyla alakası olmayan herhangi birilerini alıp merkeze asla koymayacağız.

Çocukların psikolojisinden anlayan ve alanının uzmanı kişiler çalışacak. Bunun yanında merkezden uzak çocuklarımız için servislerimiz de olacak. İleriki zamanlarda bu konuyu daha detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Projeyi büyük bir mutlulukla karşılayan aileler ve dernek başkanı Perihan Bal, bu konuda ki hassasiyetinden dolayı Esen’e teşekkür etti.

Etiketler
Konya Antalya Konyaaltı