'Güzel kardeşim öyle bir hedef yok! 2023'e kaldı dört yıl…'

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, AKP'nin vaatlerini köşesine taşıdı, 'Yalan dolan' dedi.

'Güzel kardeşim öyle bir hedef yok! 2023'e kaldı dört yıl…'

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, AKP'nin vaatlerini köşesine taşıdı, 'Yalan dolan' dedi.

İşte Muratoğlu'nun yazısından o bölüm:

Tam; “Önceki gece bakım çalışması vardı tünelde… Zamları kutlamak için altın kapladılar herhalde” diyordum. Avrasya Tüneli'ne yapılan yıllık “yüzde 93” zammı eleştiriyordum.

Yazıyı yazdım, “yanlışlıkla açıkladık” deyip zammı geri çektiler. Yazımı piç ettiler. Ben razıyım, varsın yazı çöp olsun. Böyle acayip zam olur mu?

★★★

Benim anlamadığım, bu tünelin fiyatı 4 dolar+KDV değil miydi? Öyle denilmişti. Hatta KDV'si yüzde 8'e indirilmişti. İlk açıklanan fiyat 32 lira 10 kuruş idi…
Hayırdır, Dolar 7.43'e mi yükseldi? Bize mi söylenmedi? Kim, neye göre bu zammı bize kilitledi? Neyse ki geri çekildi!

Bu kadar falsosu olan bir iktidar varken bende konu bitmez. Hele böylesi berbat bir ekonomide ofsayta düşmüş yazının dibine, “son anda zammı geri çektiler” yazmak beni kesmez.

★★★

Açtım televizyonu, haber 2023 hedefleri… İktidarı, iş adamları kaptırmışlar kendilerini üfürüyorlar hayallerini… Kraldan çok kralcı olacaklar ya… Şuurlarını kaybetmişler sanki…

Güzel kardeşim öyle bir hedef yok! Yalan dolandan ibaret… 2023'e kaldı dört yıl… Azkaban'dan Harry Potter gelse, yanına yü­züklerin efendisini alsa, sihirli değneği bile olsa yine de yeri yok gerçek dünyada…

★★★

Adam koskoca şirketin genel müdürü; “Biz, Türkiye'nin 2023 yılı hedefi olan, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi adına elimizden geleni yapıyoruz.”
İyi de dokuz yıl önce bunu söylendiğinde 17'inciydik, geçen yıl 18'e geriledik. Bu yıl 19'dayız…

Sahi ne yapıyorsunuz? Hedeflere göre 2023'te kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar… Çalışanına zam mı yapıyorsun? Yoo… Sigortalı çalışanı çıkartıp ucuza Suriyeli çalıştırıyorsun! Başka? Daha çok para kazanmaya çalışıp ihracat gelirlerini artırmayaçalışıyormuş. Duyan da 2023 hedefleri olmasa para kazanmak umurlarında olmayacak sanacak…

Anlatsa ya ülkenin 168 milyar doları zor zar yakalamış ülkenin ihracatını dört yıldanasıl 500 milyar dolara çıkartacak?

★★★

Hele; “Bütün dünyanın parmakla gösterdiği bir ülke olmaya doğru hızla ilerliyoruz” demez mi? Tıpkı Berat Bey gibi… Hangi parmakla gösterdikleri de önemli!
Konu, Türkiye ekonomisi ise başparmak aşağıya… Yukarı kaldırana pek rastlanmadı son zamanlarda…

Orta parmak; dilsiz alfabesinde “boş konuşuyorsun” anlamında… Farklı anlatımları da mevcut batıda…

★★★

Yüzük parmağı; “anlaşalım mı?” demek… Lakin göstermesi zor…
Serçe parmağı, iddiacı kimliğin kanıtı… “Var mısın 2023 hedefler tutacak, gelirimiz kişi başı 25 bin dolar olacak!” diyen biri bu parmağı gösteriyorsa fırsatı kaçırmayın… Halay çekmek istiyor da olabilir. Hemen atlamayın!

İşaret parmağına gelince… Dudaklara götürünce… “Sus” demektir ki en anlamlısıbudur bence… Bari sus! Bak nereden nereye geldi koca ülke!

Etiketler
Murat Muratoğlu