HDP'li Meral Danış Beştaş'tan 'hayali seçmen' açıklaması

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, boş binalardaki seçmen kayıtlarına ve yaptıkları itirazın reddedilmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

HDP'li Meral Danış Beştaş'tan 'hayali seçmen' açıklaması

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, kentte boş binalardaki seçmen kayıtlarına ilişkin yaptıkları itirazın reddedildiğini söyledi.

Beştaş, 232 seçmenin kaydedildiği, ancak kimsenin oturmadığı evleri gazetecilere göstererek 31 Mart’ta bu adresleri takip edeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü, seçmen kayıtlarının silinmesi ve boş binalara kaydırılan seçmen kayıtlarına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi.

HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, partisinin Siirt İl Başkanlığı'ndan seçmen kayıtlarının silinmesi ve boş binalara kaydırılan seçmen kayıtlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

"YSK Anayasa'yla ilgisi olmayan karar aldı"

T24'te yer alan habere göre; Meral Danış Beştaş ise YSK'nin mühürsüz oylara ilişkin kararlarının tarihe geçtiğini hatırlatarak, "Seçmen kütüklerine ilişkin bilgi işlemin çalışması sonucu tüm her şeyi ortaya çıkardık.

6 bin 488 seçmenin kaydının silindiği kayıtlara geçti. Ardından uyarılarımız dikkate alındı ve araştırmalar yapıldı. Biz silinen seçmen var dedik. Bunları tespit edin ve tahkikat başlatın dedik.

YSK ise Anayasa'yla ilgisi olmayan bir karar alarak 'İsteyen herkes gidip kaydını yapabilir' açıklamasında bulundu. Tüm engellemelere rağmen insanlar günlerce soğukta bekleyerek kayıtlarını yeniledi. Bu da onlara yapılan büyük bir haksızlıktır" dedi.

“Siirt’te öğrenci olmadığı halde 444 kişin seçmen kaydı var”

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Silinen kayıtların yanı sıra diğer bir itirazlarının da güvenlik güçlerinin sayıları olduğuna dikkat çeken Beştaş şöyle devam etti: "İçişleri Bakanlığı'na soru önergeleri ile Siirt'te kaç kolluk kuvveti olduğunu sorduk.

Bunların yanı sıra 441 kişinin öğrenci olmadığı halde kayıtlarının olmasına ilişkin itirazlarımız reddedildi. Bu karar skandaldır. Bunların yanı sıra bir dairede 50'nin üzerinde kayıtların olduğunu gördük. Bir evde en fazla 15 kişi oturabilir ama 50 kişi nasıl oturabilir. Bunun gibi birçok evdeki kayıtlara itiraz ettik. Kabul edilmedi. Boş binalarda bulunan seçmen kayıtları sahtekarlığın en somut örneğidir."

“Vakıfların boş dairelerinde 232 seçmen kaydı var”

Beştaş, vakıfların boş dairelerinde 232 seçmen bulunduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız gitti ve binaların boş olduğunu tespit etti. Boş binalara yaptığımız itirazlar sonrası Belçik Vadi evlerine pencerelere sanki birileri varmış gibi perdeler asıldı. Her şey ortada ve şeffaftır ama bunlara rağmen itirazlarımız kabul edilmedi. YSK'ye il örgütü ve genel merkez düzeyinde itirazlarımız yapıldı. Göz göre göre bunlar ortaya çıktı. Birileri gibi yalan konuşmuyoruz belgeler ile ortaya çıkardık. Talimatlar ile itirazlarımız kabul edilmedi" ifadesinde bulundu.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

YSK'ye itirazlarının süreceğini ve bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Beştaş, “Tüm listeler elimizde ve hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Seçim günü de o gün gelip oy kullanıp kullanmayacaklarını takip edeceğiz" diye belirtti.

Beştaş boş daireleri gezdi

Basın toplantısının ardından Beştaş ve beraberindekiler, gazetecileri boş olup yüzlerce seçmenin kayıtlı olduğu adreslere götürdü. 232 seçmen kaydının yapıldığı Yenimahalle 1580 sokak No 45 A/blok Belçim Evleri'ne giden Beştaş ve gazeteciler, henüz oturuma açılmayan boş daireleri gezdi. Evlerde birilerinin oturduğu yönünde izlenim vermek amacıyla takılan perdeler yerinde gösterildi. Seçmen kayıt listelerini gazetecilere gösteren Beştaş, her şeyin apaçık ortada olduğunu söyledi.

Etiketler
Sahte seçmen HDP Meral Danış Beştaş Milletvekili