Sözcü'ye FETÖ davası: Dakika dakika yaşananlar

Sözcü yazarları ve çalışanlarına dönük FETÖ iddiasıyla açılan davada ilk duruşma bugün görüldü. Duruşma öncesi çok sayıda isim desteğe gitti.

Sözcü'ye FETÖ davası: Dakika dakika yaşananlar

Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı hakkında "FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" suçundan hazırlanan iddianame kapsamında yargılanma bugün 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yargılananlara destek için çok sayıda isim adliyeye geldi. Mahkeme davanın düşürülme talebini reddederken bugünkü dava ile 19 Mayıs 2017 soruşturma tarihli davanın birleştirilmesine karar verdi.

Necati Doğru, Metin Yılmaz, Yücel Arı ve Mustafa Çetin'e CHP milletvekilleri Muharrem Erkek, Gürsel Tekin, Murat Emir, Utku Çakırözer, Murat Bakan ve CHP'nin geçmiş dönem milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Umut Oran destek verdi.

SÖZCÜ DAVASINDA NELER OLUYOR?

Duruşma saat 10:00'da Sözcü yazar ve çalışanları ile izleyenlerin salona alınması ile başladı. Kimlik tespiti yapılmasının ardından duruşma Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın savunmasına geçildi. Çölaşan Ankara Adliyesi'nde SEGBİS üzerinden savunmasını yaptı.

HAYATIM FETÖ İLE KAVGA ETMEKLE GEÇTİ

Emin Çölaşan "Hayatım FETÖ ile kavga etmekle geçti. Nice davalar açtılar, hiçbiri tutmadı. Şimdi iddianamede, bu konuda yazdığım yüzlerce yazı görmezden geliniyor, bir köşe yazımdaki ve verdiğim bir söyleşideki birkaç cümleden yola çıkılıp suçlanıyorum. FETÖ’nün bir mensubu olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, destek vermek, beni en çok yaralayan bir suçlamadır. Sözcü gazetesi Fetullahçı-cemaatçi değildir. Hiçbir zaman olmamıştır. Aramızda böyle bir kişi bile olsa ben bu gazetede bir gün çalışmazdım. Ben hiç değilim." dedi ve hakkındaki iddiaları tek tek çürüttü.

METİN YILMAZ SAVUNMASINI YAPTI

Çölaşan'ın savunmasının ardından Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın savunmasına geçildi. Yılmaz da savunmasında FETÖ ile ilişkisi olmadığını belirtti.

NECATİ DOĞRU'NUN SAVUNMASINA GEÇİLDİ

Metin Yılmaz'ın savunmasının ardından Necati Doğru'nun savunmasına geçildi. Necati Doğru savunmasında savcının ve bilirkişinin iddialarını tek tek çürüttü.

Necati Doğru'nun savunmasının ardından mahkeme başkanı duruşmaya öğle arası verdi.

ÖĞLEN ARASININ ARDINDAN DURUŞMA TEKRAR BAŞLADI

Duruşma verilen aranın ardından yeniden başladı. Sozcu.com.tr haber koordinatörü Yücel Arı sadece 2 dakika savunma yaptı. Yücel Arı ifadesinde “Hiçbir zaman cemaat gazetelerinde çalışmadım. İki buçuk yıl işsiz kaldım. Evimi satarak geçimimi sürdürdüm.” dedi.

Yücel Arı’nın sorgusunun ardından sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ifade verdi.

Sözcü yazar ve çalışanlarının ifadelerinin ardından Celal Ülgen ve Avukat İsmail Yılmaz sanıklar adına savunma yaptı.

Mahkeme davanın düşürülme talebini reddederken bugünkü dava ile 19 Mayıs 2017 soruşturma tarihli davanın birleştirilmesine karar verdi.

Etiketler
Sözcü davası FETÖ