Görevden alınan İsmail Metin Temel'den ilk açıklama

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına, 4. Komando Tugay Komutanı Barut, 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

Görevden alınan İsmail Metin Temel'den ilk açıklama

Malatya’da görev yaparken Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel'in, kararı yakın çevresine, "Olanda hayır var, memlekete hizmette asla hata yapmamaya çalıştık" sözleri ile değerlendirdiği öğrenildi.

Generallerin atanmaları ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Malatya’da görev yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

Tunceli’de görev yapan 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise Erzincan’daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına getirildi.

Söz konusu atamalar Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 9’uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince gerçekleştirildi.

'OLANDA HAYIR VAR'

SuperHaber'in haberine göre, Metin Temel'in yakın çevresine, konu ile ilgili pek yorum yapmadığı ve sadece, "Olanda hayır var, memlekete hizmette asla hata yapmamaya çalıştık. Devletin takdirine saygımız var" değerlendirmelerinde bulunduğu öğrenildi.

Etiketler
Ordu İsmail Metin Temel