Finlandiya modeli Şişli kreşlerinde

Dünyanın en başarılı okulöncesi eğitim modeli olarak kabul edilen Finlandiya eğitim modeli Türkiye’de ilk kez Şişli Belediyesi gündüz bakım evlerinde uygulanacak.

Finlandiya modeli Şişli kreşlerinde

Finlandiya Tampere Belediyesi ile protokol imzalayan Şişli Belediyesi, ilk olarak 8 Ocak’ta Mehmet Emin Sungur Gündüz Bakımevi’nde 3-6 yaş arası çocuklar için bu modeli uygulamaya başlayacak

Birgün'den Dilara Şimşek'in haberine göre, Şişli Belediyesi, Finlandiya eğitim modelini Türkiye’ye getirmek için Tampere Belediyesi ile bir protokol imzaladı. Okulöncesi eğitim uygulamaları alanında uzman Tampere Belediyesi, Şişli Belediyesi’nin gündüz bakımevlerinde Finlandiya eğitim modelinin uygulanmasına destek verecek. Pilot uygulama 19 Mayıs Mahallesi’nde yeni açılan Mehmet Emin Sungur Çocuk Gündüz Bakımevi’nde 8 Ocak’ta başlayacak.

Fiziksel koşulları ve eğitim ortamı Finlandiya eğitim modeline uygun tasarlanan gündüz bakım evinde çocuklar yeşil binada eğitim görecek. Bakım evi yetkilileri, çevresel duyarlılık en üst düzeyde tutularak projelendirilen binada insan sağlığına zararlı hiçbir maddenin kullanılmadığını belirtti. Aileler de, Aile Eğitim ve Danışma Merkezi ile Oyun Kütüphanesi’nin de yer aldığı bu merkez sayesinde çocukların eğitimini yakından takip edip ihtiyaç duydukları psikolojik desteği alabilecekler.

Proje kapsamında belirlenecek 2 eğitimci, eğitici eğitimi almak üzere Finlandiya’ya giderek modeli Türkiye’de uygulamak için çalışacaklar.

‘HER ÇOCUK FAYDALANABİLECEK’

Basın toplantısıyla bakımevinin tanıtımını gerçekleştiren Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ‘Nasıl daha mutlu ve başarılı çocuklar yetiştiririz?’ sorusundan yola çıkarak Finlandiya’ya gidip verilen eğitimi yerinde incelediklerini vurguladı.

Maddi durumu yetersiz olan çocukların eğitimlerden ücretsiz faydalanabileceğini belirten Başkan İnönü, “Dünyadaki farklı modelleri inceledik ve özellikle Finlandiya’ya gidip verilen eğitimi yerinde gözlemledik. Finlandiya modelinin özellikle okul öncesinde çok başarılı olduğunu gördük. Mehmet Emin Sungur Çocuk Gündüz Bakımevi’nde başlayan pilot uygulamayı ilçemizdeki 9 kreşte yaygınlaştıracağız. Kreşlerinde Finlandiya eğitim modelini uygulayan ilk belediye olacağız” diye konuştu.

Etiketler
Şişli Finlandiya Okul Türkiye