Liverpool, Arsenal’ı dağıttı!

Liverpool, İngiltere Premier League'de 20. hafta maçında konuğu Arsenal'ı 5-1'lik skorla mağlup etti ve liderliğini korudu.

Liverpool, Arsenal’ı dağıttı!

İngiltere Premier League’de lider Liverpool, sezonun ilk yarısının son maçında Arsenal’i konuk etti.

Bu sezon olağanüstü bir performansa imza atan ve en yakın takipçisi Tottenham Hotspur’un 9 puan farkla önünde liderlik koltuğunda oturan Liverpool, rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla geçti ve 54 puanla zirvedeki yerini koruyarak 2018’i mutlu noktaladı.

Arsenal’ın tek golü maçın 11. dakikasında Maitland-Niles’den gelirken, Unai Emery’nin öğrencileri adeta öne geçtiklerine pişman oldu. Liverpool ilk yarıda skoru 4-1’e getirdi, ikinci yarıda da bir gol daha bularak 5-1 kazandı.

Jürgen Klopp’un öğrencileri farklı kazanırken goller Roberto Firmino (14, 16 ve pen. 65), Sadio Mane (32) ve Mohamed Salah’tan (pen. 45+2) geldi.

Liverpool’u bir maç eksiğiyle 44 puanla 10 puan geriden takip eden Manchester City’nin 3 Ocak’ta Liverpool’u konuk edeceği dev maç ile ligde şampiyonluk yarışı büyük ölçüde şekillenmiş olacak. Geride kalan 20 maçı namağlup tamamlayan ve kalesinde yalnızca 8 gol gören Kırmızılar, emin adımlarla şampiyonluk yolunda ilerliyor.

Etiketler
Arsenal İngiltere Liverpool