Nagehan Alçı: AKP'de adaylar belli değil

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AKP'nin İstanbul adaylığı için Binali Yıldırım'ı açıklayacağını yazarken, ilçelerde henüz net bir durumun olmadığını aktardı.

Nagehan Alçı: AKP'de adaylar belli değil

Nagehan Alçı, bugünkü "Henüz çalmayan 39 telefon" başlıklı yazısında, "Adaylık bekleyen hatta adaylığına kesin gözüyle bakılanlar dahil henüz kimse bir telefon almış değil." dedi.

Alçı'nın bugünkü yazısından o bölüm şöyle:

Gözler yarına kilitlenmiş durumda. Siyasette nefesler tutuldu. Herkes AK Parti’nin İstanbul ve ilçelerinin açıklanmasını bekliyor. Peki son durum ne? Ortalıkta dolaşan listeler doğru mu? Tüm ilçeler kesinleşti mi ve kimler sürecin içinde?

Öncelikle şu kadarını söyleyeyim: Adaylık bekleyen hatta adaylığına kesin gözüyle bakılanlar dahil henüz kimse bir telefon almış değil. Birçok mevcut belediye başkanı ve potansiyel aday bekliyor. Herkes kendi ile ilgili bir işaret peşinde. Listenin açıklanmasına bir gün kaldı ama durum bu.

Listeler üzerinde Başkan Erdoğan uzun zamandır çalışıyor. Anketler üzerinden kendi değerlendirmelerini yapıyor. Bu süreci Mehmet Özhaseki ile birlikte götürdü. Yer yer Binali Yıldırım ve İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’tan yardım alıp, fikir alışverişinde bulundu.

AK Parti’nin önemli isimleri ile akşam yaptığım görüşmeler sonucunda şunu söyleyebilirim: Henüz bütün ilçeler belirlenmiş değil. Akşam itibarı ile halen 4-5 yerde karar verilmemişti. Ancak bu gün yani cuma öğleden sonra her şey netleşecek, muhataplar aranacak ve cumartesi günkü organizasyon için yanlarında fotoğraf getirmeleri istenecek.

3 dönem şartı bozulmayacak, aynı yerde belediye başkanlığı yapmış olanlar ya aday gösterilmeyecek ya da başka bir yerden aday gösterilecek.

İstanbul adayı zaten malumun ilanı. Binali Bey hazır. Cumartesi günü İstanbul için düğmeye basıldıktan sonra da salı günü Ankara ve önümüzdeki hafta cumartesi İzmir’in ilçeleri açıklanıyor.

Ancak AK Parti’den kiminle konuşsam aynı havayı alıyorum: Bu kez daha sakin, daha sessiz bir kampanya yürüyecek. Bunda hem üst üste yapılan seçimlerin yorgunluğu, hem gerginlik üretmeme politikası var.

Etiketler
Nagehan Alçı Binali Yıldırım Habertürk