İstanbul'a kar geliyor!

Çarşamba günü İstanbul'a kar yağacak.

İstanbul'a kar geliyor!

Çarşamba günü İstanbul'a kar yağacak.

Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, Çarşamba günü İstanbul'da kar yağışı görüleceğini duyurdu.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde şiddetli kar yağışının başlayacağını ifade eden Öztel, çetin hava koşullarının halkı zorlayacağını belirterek 'Bu hafta sonu yaklaşırken Türkiye'nin karla imtihanına şahit olacağız' dedi.

Kar yağışı yarın bazı bölgelerde başlıyor. İstanbul için ise kritik gün çarşamba...

Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, 'Kar yağışı özellikle çarşamba akşam saatlerinde İstanbu'un yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başlayarak geriye beyaz bir örtü bırakacak' dedi.

Kar yağışının ana yollardaki ulaşımda herhangi bir problem yaratması beklenmezken, ara sokaklarda vatandaşların güçlük yaşayabileceği ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN GENELİNDE KAR VAR

İstanbul'da denizin de etkisiyle beklenen yağışların artma ihtimali var. Türkiye genelinde perşem gününden itibaren 50-60 kent önümüzdeki pazartesiye kadar beyaz örtüyle kaplanacak.

İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadalolu ve Karadeniz'in neredeyse tamamında kar yağışının beklendiğini ifade eden Öztel, Kayseri, Sivas, Malatya ve Erzincan'da Perşem ve Cuma günü okulların tatil edilebileceğini söyledi.

Sürücülere kış lastiği uyarısında bulunan Öztel, şehirler arası yollarda salı gününden itibaren problem yaşanabileceğine dikkat çekti.