Sendikalar krize karşı sokağa çıktı

KESK ve DİSK'in çağrısıyla İstanbul'da 'Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadele' adıyla miting düzenledi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 'Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadele' adıyla miting düzenleniyor.

Miting için polis ekipleri, Yüce Tarla Caddesi girişinden İncirli Caddesi'ni trafiğe kapatarak bariyer oluşturdu. Çevik Kuvvet ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) giriş noktasında hazır bulundu. Mitinge Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB)'nin katılımıyla düzenlenen mitinge gelenler, üst ve çanta aramaları yapılarak içeriye alındı.

"BİZLER İÇİN KRİZİN ANLAMI; ERİYEN ÜCRETLER, İŞSİZLİK VE HER ŞEYE GELEN ZAMLARDIR"

Mitingde DİSK, TMMOB, KESK ve TTB adına ortak açıklamayı KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen okudu. Asgari ücretin 2 bin 800 lira olması gerektiğini söyleyen Aysun Gezen, bu tutarın tümünün vergi dışarı bırakılması gerektiğini söyledi.

Aysun Gezen, "Ülkeyi yönetenler 'En kötüsü geride kaldı, ekonomi tıkırında, her şey yolunda' nutukları atmaya devam ediyor. Halkın yüzde 99'u olarak bizim için yaşadığımız gerçek değişmedi. Bir ekonomik kriz var ve giderek derinleşiyor. Çünkü bizler için krizin anlamı, iğneden ipliğe her şeye gelen zamlardır. Artan hayat pahalılığıdır. Eriyen ücretlerimiz, satın alma gücümüzdeki düşüştür. Her alışverişte cebimizden çıkan paralar artarken, küçülen poşetlerimizdir. Bizler için krizin anlamı; ödenmeyen borçlar, evlere gelen hacizler, çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihara sürüklenen hayatlardır. Bizler için krizin anlamı; kabaran doğalgaz, elektirik faturalarımızdır, işsizliktir, artan iş cinayetleridir. Bizler için krizin anlamı; ekmek kadar ihtiyacımız olan demokrasinin, hukukun, laikliğin, barışın, adaletin sağlandığı bir ülke özlemimizin, hak arama yollarımızın baskıya, zora dayanarak kapatılmasıdır. Bizler için krizin anlamı; eğitim ve sağlık başta olmak üzere, kamu yatırımlarına, işsizliğin önlenmesine, sosyal güvenliğe ayrılması gereken kaynakların sermayeye, ranta, savaşa ayrıldığı bütçelerdir." ifadelerini kullandı.

Aysun Gezen'in konuşmasından sonra KHK ile işten atılan kamu çalışanları, "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartı ile topluca sahneye çıktılar.

Etiketler
Rize Ağrı DİSK Miting