CHP'li Başyiğit: 'Büyükler için park, çocuklar için havuz'

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Türkan Başyiğit, belediye başkanı adayı ve sonrasında başkan olması halinde, Konak için yapacaklarını anlattı.

CHP'li Başyiğit: 'Büyükler için park, çocuklar için havuz'

Medya Ege TV'nin canlı yayın konuğu olan CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Türkan Başyiğit, belediye başkanı adayı ve sonrasında başkan olması halinde İzmir için, Konak için yapacaklarını anlattı.

Büyükler için tıpkı çocuklar gibi oyun parkı, çocuklar için havuzlar ve kadınları evinden çıkaracak sosyal ve iş etkinlikleri düzenlemeyi düşündüğünü belirten Dr. Başyiğit, "Tarihle içiçe olan Konak'ın, tarihini gün yüzüne çıkarmak için projelerimizle varız" dedi.

Medya Ege TV'de Gazeteci Yazar Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu 'Siyaset Gündemi' progmanının canlı yayın konuğu CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Dr. Türkan Başyiğit oldu. Akademisyen, dernekçi, tarihçi, sendikacı kimliğiyle, geçmişten gelen tecrübeyleriyle Konak Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu, 2015 yılında birikimleriyle girdiği siyasette yeni bir heyecanla devam ettiğini belirten Dr. Başyiğit, Türkiye'nin her yeri İzmir gibi olması gerektiğini belirtti.

Konak'ın yakın ve uzak tarihi yapısıyla Türkiye'nin ender ilçelerinden biri olma özelliğini barındırdığını söyleyen Dr. Türkan Başyiğit, "Konak'daki bu tarihi yapıyı, belediyeden bir kuruş para çıkmadan, Avrupa Birliği'nin fonlarına proje üreterek götürdüğümüzde, bu tarihi yapıyı ortaya çıkarabilmemiz için kaynak sorunumuz olmayacaktır." dedi.

Konak'ın kıyı kesimiyle, deniz görmeyen kesimleri arasındaki eğitim, ekonomik ve sosyal yaşantı farkını ortadan kaldırmayı da hedeflediğini belirten CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Dr. Türkan Başyiğit, "Yüksek kesimlerde kuracağımız açık hava festivalleri, sinemalarıyla kıyı kesimi yukarıya, kıyı kesimlerde kuracağımız halk kafe tarzı, insanların bütçelerini yormayan yerlerle de yüksek kesimleri kıyılara indirmeyi başarmak zorundayım. Bu dengeyi kurarsak daha halkçı ve sosyal bir ilçeye kavuşmuş oluruz." dedi.

Gündüz çoğalan, gece azalan bir nüfusa sahip olan Konak'ın iş, kültür ve sanat merkezi olduğuna dikkat çeken Dr. Başyiğit, yaşlıları, çocukları ve kadınları da unutmadıklarını söyledi. Dr. Başyiğit, "Yaşlılar için bakım merkezleri, onlar için dinlenecekleri, çocuklar gibi eğlenecekleri büyükler için parklar, yukarı kesimde yaşayan çocuklarımızın yüzme alışkanlığı ve denizcilik eğitimi almaları için havuzlar kurmayı başkanlığımız döneminde hayata geçirmeyi düşündüğümüz şeyler" dedi.
Kaynak: Başyiğit, 'Büyükler İçin Park, Çocuklar İçin Havuz'

Etiketler