DW Genel Müdürü erişim engeli üzerine açıklama yaptı: 'Yasal yollara başvuracağız'

Deutsche Welle Genel Müdürü Peter Limbourg, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından getirilen erişim engeli üzerine açıklamalarda bulundu.

DW Genel Müdürü erişim engeli üzerine açıklama yaptı: 'Yasal yollara başvuracağız'

Deutsche Welle (DW) ve Amerika'nın Sesi haber sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dün akşam erişim engellendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan DW Genel Müdürü Peter Limbourg, erişim engeline karşı yasal yollara başvurulacağını duyurdu.

Limbourg, "Türkiye'de lisanslı medya, RTÜK'ün uygunsuz bulduğu içeriği silmekle yükümlü. Bu durum bağımsız bir medya kuruluşu için kabul edilemez. DW, uygulanan erişim engeline karşı yasal yollara başvuracak" ifadelerini kullandı.

RTÜK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Şubat ayında Türkçe yayın yapan uluslararası haber sitelerinin denetleneceğini bildirmişti. RTÜK, Amerika'nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews haber sitelerine lisans için 72 saat tanımış, lisans başvurusunda bulunmayanların ise erişimlerinin engelleneceğini söylemişti.

Erişimin engellendiği Amerika'nın Sesi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda okuyucunun siteye ulaşabilmesi için uygulamalar önermişti. VOA, "İnternet içeriklerine erişim engeli yaşandığı zaman Voice of America'yla (VOA) anlaşmaları da olan "Psiphon" ve "nthLink" program ve uygulamalarını kullanarak sansür ve engellemeleri aşıp internette istediğiniz içeriğe erişebilirsiniz" ifadesine yer vermişti.

Etiketler
Ankara