Türk Feminizm Hareketi başlatıldı

Türk Feminizm Hareketi, "Türk toplumunda feminizm bölücü örgütlerin maşası haline gelmiştir .Feminist ideolojide milli bir alan açacağız" sözleriyle bildiri yayımladı.

Türk Feminizm Hareketi başlatıldı

Türk Feminizm Hareketi, "Türk toplumunda feminizm bölücü örgütlerin maşası haline gelmiştir .Feminist ideolojide milli bir alan açacağız" sözleriyle bildiri yayımladı.

Kendilerini "Türk feminstler" olarak tanımlayan kadınlar, sosyal medya üzerinden yayımladıkları bildiri ile Türk Feminizm Hareketi'ni başlattıklarını duyurdular. Hareket, "Feminist ideolojide milli bir alan açacağız" diyerek şu bildiriyi yayımladı:

"Kaç kişi olduğumuzun önemi yok, yapmamız gereken, dalgalar yaratmak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin fertleri olarak bizler biliyoruz ki tek tip bir feminizmden bahsetmek olsa olsa bilgisizliğin ve cehaletin bir dışa vurumudur. Tıpkı dünyanın her yerinde, her topluluğunda olduğu gibi Türkiye'de de cinsiyet üzerinden bireyler çeşitli zorbalıklara maruz bırakılmaktadır. Bu zorbalıklara ve çeşitli ayrımcılık güden fikir ve eylemlere karşı çıkmak her vatandaşımızın görevidir. Ancak Türk toplumunda feminizm bölücü örgütlerin maşası haline gelmiştir ve terörist kadınları anmayı düstur edinmiş bir konumda yer almaktadır. Bizler Türk Feminizm Hareketi olarak bu gidişata dur diyor ve feminizm gibi öncül bir konuyu böylesi bölücü odakların himayesine bırakmaya niyetimizin olmadığını kamuoyuna bildiriyoruz.

Bu toprakların fertleri, haklarını savunurken terör propagandası yapanlarla aynı safları paylaşmak zorunda olmadığını artık bilmelidir. Bizler feminizmin ne olduğunun ziyadesiyle bilincindeyiz sırf bunu Türk kimliğimizle yaptığımız için karşımızda duran ve linç kültürüne bizleri kurban etmeye çalışanlara sakin olmalarını ve alışmalarını tavsiye ediyoruz. Cumhuriyetin bizlere sağladığı ifade özgürlüğünü sonuna kadar kullanacak ve feminist ideolojide milli bir alan açacağız. Bu doğrultuda üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız."

ÜÇÜNCÜ DALGA FEMİNİZM ÜZERİNE ÇALIŞAN SPENCER'IN SÖZÜNE YER VERİLDİ

Türk Feminizm Hareketi'nin manifestosunda yer alan "Kaç kişi olduğumuzun önemi yok, yapmamız gereken, dalgalar yaratmak" sözü, İngiltereli üçüncü dalga feminist hareket üzerinde çalışmalar yapan Janes Spencer'a ait. Üçüncü dalga feminizm hareketin amaçları arasında, feminizmi farklı kimliklere sahip kadınları da kapsayacak biçimde genişletmek ve "kadınların farklı ten rengi, etnik köken, milliyet, din ve kültürlere mensup olduğunu kabullenmek" yer alıyor. (ANKA)