Kumpas davalarında tutuklama rekoru kırmıştı! Hakim Ali Efendi Peksak adalet arıyor

Balyoz Davası'nın hakimi Ali Efendi Peksak, Derince Adliye lojmanlarındaki evinde ve Derince Adliyesindeki odasında yapılan aramalarda bir dizi usulsüzlük ve hukuksuzluk yaşandığını savundu.

Kumpas davalarında tutuklama rekoru kırmıştı! Hakim Ali Efendi Peksak adalet arıyor

Balyoz Davasının meşhur hakimi Ali Efendi Peksak şimdilerde FETÖ hükümlüsü olarak cezaevinde bulunuyor.

KRT WEB'den Çağdaş Ulus'un haberine göre; Peksak’ın tekrar gündeme gelmesinin nedeni ise savcılığa yazdığı yaşadığını iddia ettiği hukuksuzluklara ait dilekçe.

Ali Efendi Peksak, Balyoz soruşturmasının ilk operasyonu sırasında nöbetçi hakim olarak görevliydi. O ilk operasyonda 41 rütbeli subayı tutuklamıştı. Bu nedenle de ismi Balyoz davasında 'tutuklama rekoru' kıran hakim olarak tanınıyordu.

Balyoz davasında 90'ı general ve amiral 330 sanık hakkında hapis cezası veren Ömer Diken başkanlığındaki mahkeme heyetinin de üyesi olan Peksak, sanık askerlerin ve avukatlarının o dönem dile getirdiği arama ve el koyma işlemlerindeki usulsüzlükler ile yargılamalardaki hukuksuzlukları hiç dikkate almadı.

15 temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminden sonra ise Peksak, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Hapis cezası aldı. Şimdilerde Bolu T Tipi Kapalı Cezaevinde cezasını çekiyor.

Özel yetkili mahkemelerde görev alırken yaşanan hukuksuzlukları ve usulsüzlükleri görmeyen dönemin özel yetkili hakimi Peksak, şimdilerde cezaevinden savcılığa yazdığı dilekçeyle gündemde.

Bolu T Tipi Kapalı Cezaevinden savcılığa dilekçe veren Peksak, gözaltına alındığı 16 Temmuz 2016 tarihinde Derince Adliye lojmanlarındaki evinde ve Derince Adliyesindeki odasında yapılan aramalarda bir dizi usulsüzlük ve hukuksuzluk yaşandığını savundu.

“KIZIMIN YATAK ODASI KADIN POLİS OLMADAN ARANDI”

3 sayfalık dilekçede; arama kararının hukuka aykırı ve keyfi yapıldığını savundu. Kolluk güçlerini suçladı. Talebine rağmen avukatı beklenilmeden kızının ve kendi yatak odasının kadın polis memuru olmadan arandığını iddia etti.

Kumpas davalarında tutuklama rekoru kırmıştı! Hakim Ali Efendi Peksak adalet arıyor - Resim : 1

“DİJİTAL MATARYALLER KOPYALANMADAN ALINDI”

Delil olarak alınan dijital materyallerin de kilitli delil poşetine konulmadan götürüldüğünü söyledi. Dijitallerle ilgili yedekleme işleminin ise yapılmadığını dile getirdi.
Ali Efendi Peksak savcılığa dilekçeyle başvuru yapmasının asıl nedeninin ise gözaltına alındığı sırada taşıma ruhsatlı iki tabancası ile Balyoz davasına ait şahsi notlarına el konulması olduğunu söyledi.

Kumpas davalarında tutuklama rekoru kırmıştı! Hakim Ali Efendi Peksak adalet arıyor - Resim : 2

Peksak yargılandığı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianamesinde silahlara ve notlara ait bir bilgi yer almadığı için Balyoz Davası evraklarının ve tabancaların iadesini istedi. 17-25 aralık 2013 operasyonları sonrasında FETÖ yapılanmanın merkezi olduğu gerekçesiyle özel yetkili mahkemeler kapatıldı. Hakim Ali Efendi Peksak, önce İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi oldu, ardından Kocaeli'ye tayin edildi.

Kumpas davalarında tutuklama rekoru kırmıştı! Hakim Ali Efendi Peksak adalet arıyor - Resim : 3

5 YILDIR TUTUKLU

Koceli 4. Sulh Hukuk Hakimi olarak görev yapan Peksak, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra HSK tarafından açığa alınarak FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Peksak, tıpkı Balyoz'da tutukladığı askerler gibi elleri kelepçeli olarak elinde çantasıyla cezaevine götürülerken görüntülendi.

Hazırlanan iddianamede, Peksak'ın 24 eylül 2014 tarihinden itibaren kendi adına kayıtlı cep telefonu hattından Bylock programını kullanmaya başladığı belirtildi. Yargılama sonunda Peksak, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Peksak 76 aydır Bolu Cezaevinde tutulu bulunuyor.

Balyoz soruşturması ve yargılaması sırasındaki usulsüzlüklerle ilgili Ankara’daki davası ise devam ediyor.

Etiketler
Rekor Derince