CHP'li Esenyurt Belediyesi'nden üreticiye büyük destek

Niğdeli patates üreticisinin feryadını İstanbul'dan CHP'li Esenyurt Belediyesi duydu.

CHP'li Esenyurt Belediyesi'nden üreticiye büyük destek

Niğdeli patates üreticisinin feryadını İstanbul'dan CHP'li Esenyurt Belediyesi duydu. Maliyetini karşılamayacak şekilde, zararına olsa bile elindeki patatesi satamayan üreticinin imdadına yetişen Esenyurt Belediyesi, Niğdeli üreticiden 300 ton patates almak için anlaşma imzaladı. Esenyurt'ta ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılmak üzere ilk parti ürünler kamyonlara yüklenerek İstanbul'a doğru yola çıktı.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, patates üreticilerinin sorunlarını dinlemek için 7 Ocak’ta Bağlama kasabasına gitmiş üreticilerin sorunlarını dinlemişti. Burada çiftçi Burhan Battal, ürettikleri ürünlerin maliyetini karşılamadığını söyleyerek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmişti.

ANKA’nın haber yaptığı ziyaret sırasında, Battal, “Sayın Cumhurbaşkanının bilgisi yok, bilgisi olsa el atardı” diyen Battal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de tepki göstererek, “Ya bu işle ilgili bilgisi yok ya da bıraksın ya. Battık, vallahi battık. Kur’an çarpsın battık. Ben de AK Partili değil miyim, maraba mıyım ben? Battık vallahi battık, Sayın Cumhurbaşkanım sesimizi duyun” açıklamasını yapmıştı.

ÜRETİCİDEN 300 TON PATATES ALINACAK

Niğdeli patates üreticisinin sıkıntılarının ulusal medyaya yansıması üzerine ANKA Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ile iletişime geçti. Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin merkezi Alay Kasabası'nda olduğu için ilk olarak buraya giden Esenyurt Belediyesi yetkilileri 300 ton patates alımı için anlaşma imzaladı.

Anlaşmanın ardından 20 tonluk ilk parti patates kamyonlara, üretici kadınların da eşliğinde hep birlikte yüklendi. Patateslerin satılması sayesinde üretici kadınların mutluluğu kameralara da yansıdı. Bundan sonraki ilk patates yüklemesinin de Bağlama kasabasından yapılacağı öğrenildi.

Patatesler kamyonlara yüklenirken kısa bir konuşma yapan Erhan Adem şunları söyledi:

AKP MİLLETVEKİLİNDEN "PATATESİ KİRLİ SİYASETİNİZE ALET ETMEYİN" TEPKİSİ

"Niğdeli çiftçilerin dertlerini dinleyen CHP’li belediye başkanlarımız özellikle Esenyurt Belediye Başkanımız buradan patates alımını gerçekleştirmiştir. Hükümet yetkililerinin kendi iç sorunlarıyla uğraştığı dönemde, hükümetin duymadığı çiftçilerimizin sesini CHP’li belediyelerimiz duymuştur. Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a Niğdeliler adına teşekkür ediyorum.

Böyle belediye başkanlarımız olduğu için gurur duyuyorum. Biz sorunları dile getirdik diye AKP milletvekili ‘patatesi kirli siyasetinize alet etmeyin’ diye açıklama yaptı. Milletvekilleri ve AK Parti hükümeti sadece kendi iç sorunlarına dönmüş, milleti unutmuşlardır. Biz buradan bir kez daha tekrarlıyoruz cesaretiniz, yüreğiniz varsa milletin önüne sandığı koyarsınız ve ülkenin önünü açarsınız. Biz parti olarak erken seçim istiyoruz. Milletin sorunlarıyla ilgilenmiyorsunuz ülkeyi unuttunuz."

Anlaşma için Niğde'ye gelen Esenyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Haşim Baki, "Buradaki üreticiler gerçekten kendilerine düşen görevi yerine getirmiş layıkıyla üretimi yapmışlardır. Bundan sonrası tüketimin ve yetkililerin ürünün elde kalmaması için elinden gelenin tümünü sarfetmesindedir" dedi.

Esenyurt Belediye Meclisi Üyesi Muharrem Daş da iki gündür Niğde'de olduklarını belirterek, "Belediyle Başkanımızın vaadi olan ‘üreticiden tüketiciye sağlıklı gıda ulaştırılması’ noktasında Esenyurt’ta çalışmalar yapılıyordu şimdi buradayız. Çiftçimizin her zaman yanındayız" açıklamasını yaptı.

Etiketler
Esenyurt Niğde