'Berberoğlu ve Erdem'i serbest bırakın'

Yarkadaş, partili arkadaşlarının gazetecilik faaliyetlerinden dolayı suçlandığını hatırlattı.

CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, 180 gazetecinin cezaevinde tutulduğunu belirterek, "Soma'yı ve Çorlu'yu kimse konuşmasın diye gazetecileri tutukluyorlar" dedi.

Tutuklu gazeteciler Havva Cuştan, İsminaz Temel ve ve Pınar Gaip için Bakırköy Cezaevi önünde özgürlük çağrısı yapıldı. TGS ve DİSK Basın İş'in düzenlediği etkinlikte konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilerin ağır baskı altında olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile CHP PM Üyesi Eren Erdem'in de gazetecilik faaliyetlerinden dolayı suçlandıkları ve tutuklandıklarını belirten Yarkadaş, "Eren Erdem, halkın haber alma hakkını savunduğu için tecritte tutuluyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun da MİT TIR'ları haberinden dolayı suçlandığı ve hapse atıldığını hatırlatan Yarkadaş, "Her iki davada da herhangi bir delil olmamasına rağmen, topluma gözdağı vermek için arkadaşlarımızı tutukladılar" ifadesini kullandı. Yarkadaş, başta Eren Erdem ve Enis Berberoğlu olmak üzere tüm gazetecilere özgürlük istedi.

Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından balonların havaya bırakılmasıyla sona erdi.