CHP'nin avukatı Celal Çelik: Rüşvet paraları kursaklarında olsa bile çekip alınacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Burada verdiğimiz rakamlar 3 milyon 5 milyon ama o ülkelerin uluslar arası arenada, BM'de birer oyu var" dedi. Muhalefet, bu açıklamaları "rüşvet verme" şeklinde değerlendirdi.

CHP'nin avukatı Celal Çelik: Rüşvet paraları kursaklarında olsa bile çekip alınacak

Bakan Mustafa Varank'ın Meclis'teki açıklamaları muhalefet kanadından tepkiyle karşılandı. Ülkedeki ekonomik krize dikkat çeken muhalefet, diğer ülkelere yapılan finansal yardımlara tepki gösterdi.

Tepkilere yanıt veren Varank,"Burada verdiğimiz rakamlar 3 milyon 5 milyon ama o ülkelerin uluslar arası arenada, BM'de birer oyu var. Onlarla kurduğumuz ilişkiler size uluslar arası arenada ne katkı sağlar? Bunu düşünebilmeniz lazım" şeklinde destekleri savundu.

"HAKKINIZ YOK"

Bir milletvekilinin, "Hakkımızı helal etmiyoruz" yönündeki tepkisine ise Varank, "Hakkınızın olduğunu düşünmüyorum" şeklinde yanıt verdi.

"SKANDAL SÖZLER"

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktar, "Dün gece Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın tutanaklardaki diğer ülkelere “3 milyon, 5 milyon verip” oy aldıklarına ilişkin skandal sözleri... Yorumsuz!"diyerek söz konusu konuşmanın tutanağını sosyal medya hesabından paylaştı.

"RÜŞVET PARALARI"

Varank'ın açıklamalarına bir tepki de CHP'nin avukatı Celal Çelik'ten geldi. Söz konusu ifadeleri bir rüşvet itirafı olarak değerlendiren Çelik, "Rüşvet alıp vermeyi olağan karşılayan zihniyet, böylesi trajik açıklamalarda sorun görmeyebilir! Ancak, bu zihniyet mensupları elbette yargılanıp hesap verecek! Rüşvet paraları, ilgililerinin kursaklarında olsa bile çekip alınacak" açıklamasında bulundu.

Etiketler
Muhalefet Mustafa Varank Para Rüşvet Celal Çelik