'Her şey Erdoğan'ın Keçiören'den taşınması ile başladı'

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP Avusturya Birliği’nin resmi Facebook hesabındaki “Demokrasi Mücadelesi ve Hukuk Devleti Arayışı” konulu canlı yayına katıldı.

'Her şey Erdoğan'ın Keçiören'den taşınması ile başladı'

CHP Avusturya Birliği Başkanı Cağdaş Arslan, CHP Paris Birliği Başkanı Uğur Güven ve CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Rifat Çolak’ın sorularını yanıtlayan Tanal, AKP iktidarının pandemi sürecinde sosyal devlet ilkesi gereği hareket etmediğini söyledi.

Anayasanın ilgili maddelerini hatırlatan Tanal, Türkiye’de esnafın ayakta kalması, vatandaşın geçiminin temini konusunda gerekli tedbirlerin alınmadığını kaydetti.

Türkiye’nin Tunus’a 5 milyon dolar hibe etmesini, Somali'nin IMF'e olan borcunun 3,5 milyon dolarını ödeyecek olmasını eleştiren Tanal, “Madem bu kadar paranız var, kendi vatandaşınıza neden katkıda bulunmuyorsunuz? Kendi vatandaşınızın kirasını ödemesi, geçimini sağlaması için niye maaş ödeyemiyoruz” diye sordu.

CHP’Lİ BELEDİYELERE ENGEL OLDULAR

Tanal, koronavirüs salgını sürecinde insan onuruna yaraşır bir şekilde vatandaşına gelir getirecek kaynaklarlar yaratamayan iktidarın, sosyal belediyecilik örneği sergileyen CHP’li belediyelere köstek olduğunu, engel çıkardığını anlattı.

Tanal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin zor durumdaki esnaf ve yurttaşlar için topladığı bağış paralarına el konulduğunu, 25 yıldır ihtiyaç sahiplerine 3 kap sıcak yemek ulaştıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nin aşevi hesaplarının bloke edildiğini, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yoksullara bedava ekmek dağıtmasının engellendiğini, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu sahra hastanesinin kapatıldığını hatırlattı.

CHP’li vekil, AKP’nin siyasetteki ilk yıllarına atıfta bulunan Tanal, “Yani vatandaşa tepeden bakmıyorlardı, kibirli değillerdi” ifadeleriyle, AKP’nin nasıl ters yönde değiştiğine dikkat çekti.

HER ŞEY ERDOĞAN’IN KEÇİÖREN’DEN TAŞINMASIYLA BAŞLADI…

Tanal, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı, ilk milletvekili seçildiği zaman, ilk başbakan olduğu zaman nerede oturdu? Keçiören’de oturdu. Halkın arasında bir apartmanda oturdu. O dönem hakikaten herkes takdir etti. Peki Keçiören’de halkın arasında mütevazi bir apartmanda oturan Başbakan, şimdi Cumhurbaşkanı nerede oturuyor?

Yani her yer saray oldu… Halktan uzaklaştılar gerçekten. Ve halktan uzaklaşınca hakikaten halkın ne yediğinden ne içtiğinden bihaberler. Yani zannediyorlar ki herkesin sofrasında ejder meyvesi var.

Ama milletin sofrasında ejder meyvesi falan yok. Bir an önce erken seçim yapılsa da hiç olmazsa ülke huzura, refaha, mutluluğa kavuşur. Biz bugünleri bekliyoruz."

Erdoğan'ın Keçiören'de yaşadığı apartman

“4 dönemdir milletvekiliyim. Bakıyorum milletvekili, ilk seçildiği zaman bindikleri arabalar farklı, bir sene geçtikten sonra bakıyorum farklı. Ya arkadaş senin fabrikan yok, bir şeyin yok. Fabrikatör bu kadar zenginleşmiyor, siyasette sen bu kadar nasıl zenginleşiyorsun?

Yani bu paralarını, maaşlarını kuruş harcamasalar, üst üste böyle arkamda bulunan kitaplarım gibi istifleseler, o parayla o araçlar da alınmaz, o evler de alınmaz, o yaşam şartları da olmaz. Ama oluyor. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

Etiketler
Keçiören Avusturya Mahmut Tanal Milletvekili