Tunç Soyer: Depremzede esnafa destek olacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, depremde iş yerleri yıkılan ve ağır hasar gören esnaf için çalışma başlatacaklarını duyurdu. Soyer, "Esnafımız için yapabileceğimiz ne varsa, elimizden ne geliyorsa üzerinde çalışır, destek veririz" dedi.

Tunç Soyer: Depremzede esnafa destek olacağız

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 94’üncü toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurul üyelerine depremle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yürüttükleri koordineli çalışmalar ve dayanışma kampanyaları ile büyük bir başarı hikayesi yaratıldığını söyleyen Soyer, şunları söyledi:

“Hedefimiz deprem sonrası çadırlarda kalan yurttaşlarımızı bir an önce başlarını sokacakları bir yuvaya kavuşturmaktı. Bu hedefimizi de dün itibariyle gerçekleştirdik. Herkesin desteği ile çok güçlü bir afet süreci yönettik. Zannediyorum bu deprem sonrası en organize, en başarılı afet yönetimi oldu.

Devletimizin kurumları ile birlikte hareket ederek yürüttüğümüz çalışmalar hedefe doğru zamanda varmamızı sağladı. Bunu bir uyarı depremi olarak görüyor, İzmirlilere güven içinde yaşadıkları duygusunu vermek için bundan sonraki çalışmalarımızı planlıyoruz.

Bütün binaların kontrolü ve karnelendirilmesi için çalışma başlatıyoruz. Bu süreçten İzmir olarak iyi bir sınav vererek çıktığımızı düşünüyorum. Meslek odalarımıza, bu işbirliğini sağlayan her bir arkadaşımıza şükranlarımı sunuyorum.”

"HASTANELERDEKİ DOLULUK ORANI YÜZDE 76"

Toplantıda İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop ise İzmir’de pandemi durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı. İzmir’de birçok kente göre daha iyi durumda olduklarını bildiren Öztop, hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 76 seviyesinde olduğunu, depremin virüsün yayılımını artırdığını, yurttaşların kendi içlerinde ciddi tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Kurul Başkanı Sıtkı Şükürer, koronavirüsün bir dünya afeti haline geldiğini, çok vahim bir tablo ile karşılaşıldığını vurgulayarak "Umarım kuraklık gibi başkaca kötü sürprizlerle karşılaşmayız” dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında tüm iş yerlerinin 14 gün kapanması gerektiğini söyleyerek, işten çıkarma yasağının ve ücretsiz izin uygulanmasının devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ekonomik koşullar nedeniyle zor durumda olan esnafın pandemi ve depremden dolayı daha da zor günler geçirdiğini söyledi. Mutlu, deprem nedeniyle iş yeri yıkılan ve ağır hasar gören 100'e yakın esnaf ve sanatkar için bir "bir destek bir tezgah" kampanyasının başlatılmasını istedi.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremde iş yerleri yıkılan ve ağır hasar gören esnafın da yaralarını sarmak için çalışacaklarını söyledi. Soyer, “Depremde işyerleri yıkılan veya ağır hasar gören esnafımıza Bir Kira Bir Yuva kampanyası kapsamında 10 bin lira, orta derecede hasar gören esnafımıza ise belediye bütçesinden 5 bin lira aktarım yapabiliriz. Esnafımız için yapabileceğimiz ne varsa, elimizden ne geliyorsa üzerinde çalışır, destek veririz” dedi.

Etiketler
İzmir Tunç Soyer