Yasağı delmişlerdi! Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Demet Akalın'dan tepki çeken görüntüler hakkında açıklama

Şanlıurfa'da koronavirüs yasağının Demet Akalın ve Alişan için delen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Demet Akalın eleştirilerin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliklerine genelge gönderdiği üzere restoranlar ‘gel-al’ ve ‘paket servis’ dışında kapatıldı.

Ne var ki bu yasak Alişan ve Demet Akalın’ı durduramadı. Şanlıurfa’ya giden Alişan ve Akalın için AKP’li Şanlıurfa Belediyesi bu yasağı deldi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisleri’nde bulunan belediyeye ait restoran ikilinin yemek yemesi için açıldı.

Demet Akalın yemek yedikleri anları sosyal medya hesabından paylaştı. O anlarda bir garsona “Şimdi ne yapacağız” diye soran Demet Akalın “Sıra gecesine gideceğiz” yanıtını alıyor.

Demet Akalın ve belediyeden açıklama: Kurallara eksiksiz uyuyoruz

Demet Akalın, gelen tepkiler üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı. Kurallara uyulmadığı hâlde kuralların eksiksiz yerine getirildiğini iddia eden belediye açıklamasını paylaşan Akalın, "Biz televizyoncuyuz ve kurallar çerçevesinde misafir edildik!" dedi. Oysa kurallar açıkça gel-al ve paket servis dışında restoranların faaliyet gösteremeyeceğini belirtiyor.

Şanlıurfa Belediyesi ayrıca hukuki haklarını kullanacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Belediyesi'nin açıklaması ise şöyle oldu:

Etiketler
Şanlıurfa Demet Akalın Alişan