Pınar Gültekin'in annesi: Yasalar değişmezse her gün bir kadın ölmeye devam edecek

Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, “Kadın katilleri ömürleri boyunca hapisten çıkmasın ki başka kadınlar da ölmesin. Yasalar değişmezse her gün bir kadın ölmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin'in annesi: Yasalar değişmezse her gün bir kadın ölmeye devam edecek

Muğla’da eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen üniversiteli Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, kadın cinayetlerinin artık son bulmasını istiyor.

‘BU ACI GEÇMİYOR’

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, "Kadın ölümleri yüreğimi acıtıyor" diyen anne Gültekin, “Pınar’dan önce de TV’de hep kadınların öldürüldüğünü görürdüm ama aklıma hiçbir evladım gelmedi. Pınar öldükten sonra da bir şey değişmedi. Yine gencecik kızlar öldürülüyor. Kızımın acısını hâlâ yaşıyorum. Bu acı geçmiyor. Her annenin de benim gibi yüreği acıyordur” dedi.

Yasaların yetersiz olduğunu vurgulayan anne Gültekin, “Bu katiller hak ettiği cezayı almış olsa, bu kadar kadın öldürülmez. Ne de olsa birini öldürdükten sonra hapisten çıkacaklarını biliyorlar. Bildikleri için de öldürmeye devam ediyorlar. Ben her gün ‘Kadın cinayetleri son bulsun’ desem de bir şey değişmeyecek. Eğer bilsem ki değişecek nefesim kesilene kadar çıkar her gün konuşurum.

Benim konuşmamla olacak iş değil. Eğer olsaydı, Özgecan’ın annesi konuştuğunda, Emine Bulut’un annesi konuştuğunda ya da binlerce öldüren kadının annesi konuştuğunda bir şeyler değişirdi. Bizim konuşmamızla olacak iş değil, yasaların değişmesi gerekiyor. Yasalar değişsin kadın katilleri, caniler ömürleri boyunca hapisten çıkmasın ki, başka kadınlar da ölmesin. Yasalar değişmezse her gün bir kadın ölmeye devam edecek” diye konuştu.

‘ÇOK ÖFKELİYİM’

“Ben kızımın gülüşünü çok özlüyorum” diyen Gültekin sözlerine şöyle devam etti:

“Bazen bu yaşadıklarımızın gerçek olmadığını, Pınar’ın okulda olduğunu ve sınavları bitince çıkıp geleceğini düşünüyorum. Bunun böyle olmasını çok isterdim ama değil. Ölümünü ne ben, ne babası, ne de kardeşleri kabullenmiş değiliz hâlâ. Kızımın okulunun bitmesine 2 ay kalmıştı, 2 ay sonra çıkıp İstanbul’a gelecekti. Ama o katil engel oldu. Kızımın hayalleri vardı ama hayalleri de hayatı da yarım kaldı. Çok öfkeliyim ve her gün bir kadının öldüğünü gördükçe bu öfkem daha da artıyor.”

‘HEPİMİZ ÖLÜYÜZ ARTIK’

Baba Sıddık Gültekin de şunları söyledi:

“Kızımdan sonra keşke hiç kadın ölmeseydi ve Pınar Türkiye’deki son kadın cinayeti olsaydı. Maalesef ki Türkiye’de yargı sistemi bu noktada zayıf kalıyor. Ben buradan Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’na sesleniyorum; ‘Bu cinayetler dursun’ tek isteğimiz bu. ‘Ateş düştüğü yeri yakar’ diye bir söz var çok doğru. Pınar ile birlikte hepimiz öldük. 8 kişiydik 8’imiz de ölüyüz artık. Acıyı yaşayan bilir, yüreğimiz yanıyor.”