Çanakkale’de iki okulda korona tespit edildi: 33 öğrenci karantinada

Çanakkale'de Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu’nda iki öğrencide, Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu’nda ise bir öğrencide korona virüsü tespit edildi. Temaslı öğrenci ve öğretmenler karantinaya alındı.

Çanakkale’de iki okulda korona tespit edildi: 33 öğrenci karantinada

Kısıtlı yüz yüze eğitimin başladığı Çanakkale'deki Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu'nda, sekizinci sınıf öğrencisi olan ikiz kardeşlerde korona virüsü tespit edildi. Testler pozitif çıkınca 27 Ekim tarihine kadar, sınıf arkadaşı olan 16 öğrencinin karantina uygulaması kapsamında evlerinde izolasyona alındığı öğrenildi.

Duvar'dan Seçkin Sağlam'ın haberine göre; kent merkezindeki Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nda öğrenim gören bir öğrencinin de anne ve babasının virüse yakalandığının anlaşılmasının ardından yapılan testi pozitif çıktı. Öğrenci ile birlikte sınıf öğretmeni ve 13 sınıf arkadaşının evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi.

'POZİTİF VAKA ÇIKAN OKULLARIN TAMAMEN KAPATILMASI GEREKİYOR'

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, vakaları doğrulayarak konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Pozitif vakalar çıkmasının öğretmenleri, velileri ve öğrencileri tedirgin ettiğini söyleyen Hacımusalar, "Bu, sadece ilimizin değil, ülkemizin genel bir sorunu.

Pozitif vaka çıkan okulların tamamen süresiz olarak kapatılması gerekmektedir. Yüz yüze eğitime geçilmesi temel hedef olmalı ancak bilimsel veriler esas alınmalı, salgınla etkin mücadele edilmeli, gerekli ve yeterli önlemler alınmalıdır. Okullar, derslikler tamamen hazır hale getirilmelidir. Tüm okullarda ve kurumlarda temizlik görevlisi, sağlık görevlisi istihdamı gerçekleştirilmeli" dedi.

'OKULLARIN DURUMUNA SİYASİ İKTİDAR TEK BAŞINA KARAR VERMEMELİ'

Öğrencilere ve eğitim emekçilerine düzenli ve ücretsiz test yapılması gerektiğini belirten Hacımusalar şöyle konuştu:

"Bütün eğitim kurumlarının maske, dezenfekten temizlik ve hijyen malzemeleri ücretsiz karşılanmalıdır. Okulların açılıp kapanması siyasi iktidarın tek başına vereceği bir karar olmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı sendikalar meslek örgütleri ve bilim insanları ile oturup bir rehber ve eylem planı çıkarmalı, o rehber ve eylem planı eşliğinde okulların açılıp açılmayacağına, ne zaman açılacağına hangi koşullarda eğitim-öğretim sürdürüleceğini karar verilmeli ve farklı olasılıklar hesaba katılmalıdır. Asıl olan siyasi iktidarın, sermayenin ihtiyaçları, öncelikleri değil, öğrencilerimizin, eğitimin emekçilerinin, toplumun sağlık hakkıdır.”

Etiketler
Çanakkale Öğrenci Öğretmen Okul