CHP'li Özkan Yalım Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı TBMM'ye taşıdı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yazılı sınav sonucunda başarılı olan isimlerin sözlü sınavda başarısız kabul edilmesini ve 'torpil' iddialarını TBMM'ye taşıdı.

CHP'li Özkan Yalım Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı TBMM'ye taşıdı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı Sınavında yaşanan skandalı meclis gündemine getirdi.

Gerçek Sözcü'nün haberine göre; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı Sınavında yaşanan skandalı meclis gündemine getirdi.

Yalım'ın Meclis gündemine getirdiği yazılı olarak Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a yöneltiği sorular şöyle;

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında görev yapan personellerine sınav açmıştır. Bu sınavda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Gazi Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde, Ankara ilinde, 29/02/2020 Cumartesi günü saat: 10:00'da tek oturumda görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavı yapılmıştır.

Bu sınavı kazananlar arasında yeniden değişik tarihlerde genel müdürlük personellerince kamera kaydı altında mülakatları yapılmıştır. Mülakat sonuçları hakkında çeşitli iddialar bulunmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Yazılı sınavda yüksek puan alarak sıralamada üst sıralarda yer alan çok fazla sayıdaki kişinin sözlü sınav sonrasında sıralamalarda çok gerilerde yer aldıkları doğru mudur?

2- Yazılı sınavda çok başarılı olan kişilerin sözlü sınav sonrasında sıralamada çok gerilerde yer almasının sebepleri nelerdir?

3- Yazılı sınav sonuçlarına göre 773. sıradaki kişinin mülakat sonrasında 541 kişiyi geçerek 232. sıraya yükseldiği doğru mudur?

4- 4- Yazılı sınava girenler arasından kaç kişinin mülakata çağrılacağı önceden açıklanmış mıdır? Açıklanandan fazla sayıdaki kişi mülakata alınmış mıdır?

5- Mülakatlar kamera ile kayıt altına alınmış mıdır? Görüntü ve ses kayıtlarının tekrar incelenerek yeniden değerlendirilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır?

6- Bakanlığınızca yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları Anayasanın 70. maddesi hükmü doğrultusunda mı yapılmıştır?

Etiketler
Uşak Milletvekili TBMM